בריאות
זקוקים לסידן? אם לא ידעתם, אפשר לקבל אותו לא רק מאכילה של דברי חלב או שתיית חלב אלא גם מברוקולי.
למעשה, לא רק שברוקולי ייתן לכם הרבה יותר סידן מאשר דברי חלב, הסידן שמגיע מהברוקולי הוא הרבה יותר קל לספיגה בגוף, מאשר הסידן שמגיע מדברי החלב. זאת ועוד. מחקר שנעשה על ידי חוקרים מאוניברסיטת הרווארד היוקרתית בשנת 2011 מצא כי הברוקולי הוא ה'כוכב' האמיתי בהשוואה לירקות ירוקים אחרים, שאמנם גם בהם יש סידן אך לא כמו בברוקולי.
בעוד שחצי כוס חלב תעניק לכם 100 מ"ג סידן, באותה כמות של ברוקולי - יש 50 מ"ג סידן. בנקודה זו אתם עלולים לטעות ולחשוב שזה לא מספיק אך כאן עליכם לשאול את השאלה המתבקשת - כמה סידן מתוך זה באמת נספג בגוף.
התשובה היא: בעוד ש-30 מ"ג סידן נספגים מהחלב, 32 מ"ג של סידן נספגים מהברוקולי. ומה באשר לתרד או מנגולד שגם הם ירוקים? אז זהו, שהם ממש לא מתקרבים לברוקולי. אם תצרכו אותם הגוף שלכם יספוג רק 5 מ"ג של סידן.