אתם תופתעו: שבירת מיתוסים שגויים על אוכל, שכולנו גדלנו עליהם
(צילום: Oksana Kuzmina/shutterstock)

בריאות

אתם תופתעו: שבירת מיתוסים שגויים על אוכל, שכולנו גדלנו עליהם

אסור לאכול ביצה כל יום, אסור לאכול בלילה, אסור לשתות בזמן הארוחה - גם לכם ה"פנינים" הללו מוכרות? הכתבה הבאה תנפץ לכם לא מעט מיתוסים שהושרשו בנו

ת. כהן   
0
אתם תופתעו: שבירת מיתוסים שגויים על אוכל, שכולנו גדלנו עליהם
(צילום: Oksana Kuzmina/shutterstock)
אא

החל מהיותנו ילדים, כולנו נחשפים לאמירות רבות כשמדובר באוכל, חלקן אמיתיות וללא רבב, אך חלקן, הדי גדול יש לציין, הן אסופה של מיתוסים שקריים, שאף אחד לא טרח לתקן. הנה כמה מהמיתוסים שחובה לנפץ אחת ולתמיד: 

אם שותים - לא אוכלים  

בבתים רבים נהוג שלא להוציא בקבוקי שתייה אל השולחן בזמן הארוחה, בטענה ששתיית מים במהלך האכילה מדללת את מיצי העיכול וגורמת לפגיעה באנזימים ההכרחיים למערכת העיכול. אלא שמדובר בטעות, מערכת העיכול חכמה דיה ומפרישה כמות נכבדת של מיצי עיכול, שתאפשר לכם לשתות גם במהלך הארוחה.  

המקרר ישן בלילה 

מיתוס נוסף מוכר הוא שבלילה המקרר מחוץ לתחום ואסור כלל לאכול. האמת היא, שאין שום הבדל בין אכילה ביום לאכילה בשעות היום המאוחרות ובלילה. העניין מסתבך כאשר אנחנו בוחרים לאכול את הארוחה העיקרית שלנו רק בלילה, או אוכלים שטויות ואוכל מתועש ולא בריא. אם אתם אוכלים בערב ובלילה כדאי לבחור בארוחה יחסית קלה על מנת להימנע מתחושת מחנק וכבדות. 

"אבל אמא, אתמול אכלנו ביצה" 

מי לא נחשף למיתוס המוכר הגורס כי אסור לאכול ביצה בכל יום? גם כאן מדובר בטעות שאינה נכונה. לאורך השנים הרגילו אותנו לחשוב שביצים עתירות בכולסטרול, הידוע כמזיק לגוף, ורבים נמנעים מצריכה יומיומית של ביצים. אלא שלא כך הדבר, ביצה היא מאכל הבריא מאוד לגוף, היא עתירה בחלבון ובוויטמין B12, ומסייעת בהתפתחות הנוירולוגית-קוגנטיבית. חוץ מזה, בביצה מצויים מיקרו-חלבון ותרכובות פעילות אחרות המונעות מהכולסטרול להיספג בדם.  

אוכל בעמידה - עניין של התמדה 

תמיד פמפמו לנו שאכילה בעמידה מובילה להשמנה. אך מסתבר כי הבעיה היא לא בתנוחת הגוף, אלא יותר בעצם העובדה שכשאוכלים בעמידה, בד"כ אוכלים מהר יותר. במהלך האוכל וגם כאשר סיימתם לאכול, אין שום בעיה ואפילו מומלץ לעמוד קצת ולהניע את הגוף, על מנת להאיץ את פעילות מערכת העיכול. 

מרגרינה ה"פנינה" 

הורגלנו לחשוב שהחמאה היא האויב ועדיף תמיד לבחור במרגרינה על פניה, שעדיפה מבחינה בריאותית. גם כאן ישנה טעות נפוצה. מרגרינה וחמאה זו למעשה אותה הגברת בשינוי אדרת. שתיהן מכילות שומן רווי וכולסטרול המזיקים לבריאות. אמנם מרגרינה עשויה משומן צמחי, אך חומצות השומן שהיא מכילה מתקשות בזמן הייצור, ומומרות לשומן רווי. 

הכרוב לשלטון 

לא פעם שמענו כי דיאטת כרוב מומלצת במיוחד, בשל העובדה שהכרוב חזק בשריפת שומן. מדובר בטעות חמורה. כל דיאטה המבוססת על אכילת מאכל אחד, אינה מומלצת בשום אופן. גם אם נראה תחילה ירידה במשקל, מהר מאוד יימאס לנו מהתפריט המצומצם ונזנח את הדיאטה לטובת מאכלים אחרים נוספים, לעיתים בכמות מופרזת המפצה על חוסר הגיוון. 

שומן צמחי - חברו של האדם 

הורגלנו לחשוב ששמן תירס ושמן סויה בריאים יותר. לא נכון. רבים טועים לחשוב כי מדובר בשמנים המכילים פחות כולסטרול, ומטבע הדברים בריאים יותר לגוף. אחת ולתמיד - שמנים צמחיים אינם מכילים כולסטרול כלל, מכיוון שהוא מצוי רק במוצרים המגיעים מן החי ולא מן הצומח.   

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי