לא זורקים יותר: הפתרון שישמור את הירקות במקרר
(צילום: Andrey_Popov/shutterstock) | איך שומרים ירקות מבלי שירקיבו

בריאות

לא זורקים יותר: הפתרון שישמור את הירקות במקרר

עקרת בית בריטית חיפשה כיצד להאריך את חיי המדף של הירקות • הסרטון שפרסמה בטיקטוק חולל סערה.

אריה ניסן   
לא זורקים יותר: הפתרון שישמור את הירקות במקרר
(צילום: Andrey_Popov/shutterstock) | איך שומרים ירקות מבלי שירקיבו
אא

רבים מאיתנו קונים הרבה יותר ממה שאנחנו צריכים באמת, מה שמוביל לזריקת מזון מיותרת. סרטון טיקטוק שמציף את הרשת, בא לעשות סוף לבזבוז ולהאריך את חיי המדף של הירקות שקניתם, באמצעות פתרון פשוט של כוס מים וקירור של שעתיים במקרר. 

"כולנו קונים קצת יותר ממה שאנחנו צורכים אז הנה שיטה קלה שתחייה לכם מחדש את הירקות ותאפשר לכם להשתמש בהם", אומרת מי שפרסמה את הסרטון המדובר, אלישה רודנקלאו.

לפי שיטתה של רודנקלאו, עקרת הבית הבריטית, יש לחתוך את חלקו התחתון של גזע הברוקולי, ולשים אותו מחדש בתוך כוס מים לשעה עד שעתיים במקרר. לאחר קירור הגזע, הוא נראה יציב יותר, פחות נבול ומוכן לבישול ואכילה. רודנקלאו מציינת בסרטון כי השיטה הזו אפשרית כמעט בכל ירק שנראה קצת נבול.

התגובות לסרטון לא איחרו לבוא, ושיבחו את השיטה המדוברת. אחד הצופים הגיב "זה באמת עובד? למה זה לא פותח את מהדורת החדשות?", אחד כתב "שמעי, זה ממש גורם שמשנה את כללי המשחק".

שיטתה של רודנקלאו מצטרפת לשורת סרטונים שבאים לתת טיפים למתכונים וטעמים חדשים-ישנים, ביניהם סרטון המראה כיצד להכין פיצה העשויה מלחם שום ובולונז. בעלת הסרטון, לאורה רואוון מסבירה שיש להכין את מרכיבי הפסטה בולונז שכולנו מכירים, ובמקביל לאפות בתנור את לחם השום.

ממש לפני סיום אפיית הלחם וכשהפסטה כמעט מוכנה, יש לשלב בין השניים ולשים את הפסטה והבשר על בצק הפיצה. רואוון הציגה את הסרטון וכתבה: "זה כל כך טעים, אתם חייבים לנסות את זה". הסרטון שלה היה כל כך ויראלי, עם מעל 700 אלף צפיות ו-45 לייקים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
ירקותמקרר
שידור חי