
בריאות

קסיליטול הוא אחד הממתיקים הפופולריים ביותר כיום. הוא נמצא במסטיקים, בממתקים שמוגדרים "ללא סוכר", ובמוצרי דיאט רבים. ההקשר האוטומטי למוצרים חסרי סוכר מצייר לנו תמונה ורודה למדי, ומשוואה ברורה: ללא סוכר = בריא.
אבל האם זה נכון?
קסיליטול הוא סוכר כוהלי המיוצר גם בכמות זעירה בגוף שלנו, ונמצא גם בחלק מהפירות. כך שלכאורה זהו חומר טבעי. המחקרים מראים שהוא בטוח לשימוש והוא אכן מוגדר כבטוח לשימוש על ידי רשויות הבריאות.
יש לו גם יתרונות מעניינים: הוא מקטין סיכון לעששת, כי החיידקים בפה שלנו לא יודעים לנצל אותו כסוכר. ערכו הקלורי הוא כ־40% מסוכר רגיל, כלומר, חלקו כן נספג והופך להיות סוכר, אבל רק חלקו.
אז מה הבעיה? נשמע מושלם, לא?
התשובה היא לא!
במחקר שפורסם לפני כשנה וחצי התגלה משהו מדאיג: קסיליטול נמצא כגורם להגברה בהיצמדות של טסיות דם וממילא, לפגיעה בתפקוד הטסיות. זה יכול לגרום להן ליצור קרישי דם, והיווצרות קרישי דם עלולה להגדיל סיכון לתחלואה קרדיו־וסקולרית, כלומר בעיות לב וכלי דם.
לכן העצה שלי אליכם היא שאם אפשר להימנע, כדאי להימנע!
תהיו בריאים!
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו