
מתכונים פרווה

200 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 60% קקאו)
3 כפות שמן קוקוס או מרגרינה איכותית (אפשר גם שמן קנולה)
4 ביצים גדולות - חלמונים וחלבונים מופרדים
4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים קלות 6 רמקים (תבניות אישיות קטנות).
ממיסים את השוקולד והשמן (או המרגרינה) בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים, ומערבבים עד שהמרקם חלק.
מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשהם מתחילים להקציף - מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שנוצר קצף יציב אך רך.
מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד - בשלושה שלבים - עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
מחלקים את התערובת לרמקים, ממלאים כמעט עד הסוף.
אופים כ־12-15 דקות, עד שהסופלה תפוח אך רך במרכז (לא לייבש!).
מגישים מיד, עם מעט אבקת סוכר מעל או כדור גלידת סורבה פרווה בצד.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו