בדרך לכיפור צריך להתפנק: מתכון לסופלה שוקולד
(צילום: Okan BUDAK/shutterstock)

מתכונים פרווה

בדרך לכיפור צריך להתפנק: מתכון לסופלה שוקולד

קינוח מרשים, עשיר בשוקולד, אוורירי ורך – וכולו פרווה. מושלם לאירוח אחרי ארוחה בשרית

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
בדרך לכיפור צריך להתפנק: מתכון לסופלה שוקולד
(צילום: Okan BUDAK/shutterstock)
אא

סופלה שוקולד פרווה

מצרכים (ל־6 מנות אישיות):

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומשמנים קלות 6 רמקים (תבניות אישיות קטנות).

  2. ממיסים את השוקולד והשמן (או המרגרינה) בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים, ומערבבים עד שהמרקם חלק.

  3. מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים ותמצית הווניל, ומערבבים היטב.

  4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשהם מתחילים להקציף - מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שנוצר קצף יציב אך רך.

  5. מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתוך תערובת השוקולד - בשלושה שלבים - עד שהתערובת אחידה ואוורירית.

  6. מחלקים את התערובת לרמקים, ממלאים כמעט עד הסוף.

  7. אופים כ־12-15 דקות, עד שהסופלה תפוח אך רך במרכז (לא לייבש!).

  8. מגישים מיד, עם מעט אבקת סוכר מעל או כדור גלידת סורבה פרווה בצד.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי