מתכונים ואוכל
יש משהו בכרוב, ירק פשוט כל כך, שלפעמים נדחק לפינה. אבל כשנותנים לו את הבמה הראויה, אפייה ארוכה בתנור, ואז נגיעה של רוטב חם-קרמי עם טחינה ודבש, הוא פורח כמו פרח אחרי הגשם. מתכון שמביא איתו חמימות של בית, ניחוחות של שבת, וקריצה קטנה של מתיקות שתופסת את הלב.
1 ראש כרוב לבן בינוני
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
3 כפות טחינה גולמית איכותית
1 כף דבש טבעי
2-3 כפות מים (לפי הצורך, לדילול)
1 כפית עלי טימין (אפשר גם יבש, אך טרי עדיף)
מיץ מחצי לימון קטן
קמצוץ מלח
מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
חותכים את הכרוב לפלחים, פרוסות, רצועות או קוביות, איך שבא לכם! העיקר שכולם בגודל דומה לאפייה אחידה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מזלפים מעל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל.
מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהכרוב מזהיב בקצוות, מתרכך ומקבל קרמליזציה יפה.
טיפ של בית: אל תמהרו לערבב, השחמה זה סוד הקסם.
בזמן שהכרוב בתנור...
בקערית קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טחינה, דבש, מים, טימין, לימון ומלח - עד שמתקבל מרקם חלק וקרמי.
אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
כשהכרוב מוכן, מוציאים מהתנור, מזלפים מעל את הרוטב בנדיבות.
מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות אפייה, רק כדי שהרוטב יתחבר ויתקבע קלות על הכרוב.
אפשר להגיש חם, בטמפרטורת החדר, או אפילו קר, בתור סלט חגיגי.
מצוין כתוספת לצד אורז, קציצות, דגים או אפילו על פרוסת חלה טרייה.
רוצים פרזנטציה מהממת? שמרו את הכרוב בצורת פלחים שלמים.
אוהבים קראנצ'יות? הוסיפו כמה אגוזי מלך קצוצים מעל לפני ההגשה.
אפשר לגוון עם טחינה מעורבבת בבזיליקום או נענע, לרעננות מיוחדת.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו