
מתכונים בשריים

לפעמים כשמבשלים רוצים לא רק להאכיל אלא לחבק. להגיש לשולחן תבשיל שהוא כמו חיבוק מהלב. כזה שמפיץ ניחוחות של בית, של סבלנות ושל אהבה. המתכון הזה עושה בדיוק את זה.
לסיר בקוטר 32 ס"מ (אפשר גם סיר ברזל יצוק):
10 עד 12 כרעיים או שוקיים של עוף עם העור
1 קילוגרם בטטה ירושלמית טופינמבּור
2 חבילות ערמונים קלופים בוואקום
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
15 עד 20 שיני שום קלופות
6 עד 7 גבעולי כוסברה שלמים
3 עלי דפנה
3 פלפלונים חריפים שלמים אופציונלי ליופי וחריפות עדינה
3 כפות סילאן טבעי
חצי כפית מלח גס
2 כפות אריסה מתוקה
1 כף פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
2 כוסות מים פושרים
מקלפים את הבטטה הירושלמית. זה החלק הכי מאתגר. הכי נוח להשתמש בקולפן קטן וחד. לא חייב להסיר כל כתם. היופי במנה הזו הוא בפשטות.
מניחים בתחתית הסיר את הבטטה הירושלמית, הערמונים, שיני השום והפלפל האדום. מערבבים בעדינות עם הידיים.
מוסיפים את גבעולי הכוסברה בשלושה מקבצים כדי לפזר טעם וריח בכל הסיר ומניחים את עלי הדפנה.
מכינים את הרוטב. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד שהוא אחיד וסמיך. שופכים על ירקות הבסיס.
מניחים מעל את חלקי העוף כשהעור כלפי מעלה.
מזליפים מעל את הסילאן ומפזרים את המלח הגס.
אם אוהבים מוסיפים את הפלפלים החריפים מעל. הם מוסיפים חריפות קלה וגם נראות מרשימה מאוד.
מכסים היטב. עדיף בנייר אפייה ומעליו נייר כסף או מכסה כבד. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות טורבו למשך שלוש שעות וחצי.
אם בסיום האפייה הצבע עדיין לא שחום מספיק מסירים את הכיסוי ואופים עוד רבע שעה להשחמה יפה.
מגישים חם ישירות מהסיר. הניחוחות ידברו בעד עצמם. העוף רך, הירקות נמסים, והשום פשוט מתוק.
אפשר להשתמש בסילאן ללא סוכר ובכמות שמן מופחתת. זה עדיין יוצא נהדר
מתאים מאוד לשבת או לחג. גם כחלק מארוחת חמין עשירה או תוספת חמה לשולחן
ניתן להכין יום מראש. זה אפילו משתבח במקרר
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו