
לייף סטייל

הוא שקוף, דקיק, נצמד בקלות ונמצא כנראה בכל בית בישראל. הניילון הנצמד הפך עם השנים לכלי עזר קבוע במטבח הביתי. אנחנו עוטפים איתו שאריות, מקפיאים, מכסים קופסאות ולפעמים גם מחממים איתו אוכל. אבל מה שלא כולם יודעים זה שיש לו גם מגבלות ולפעמים השימוש הלא נכון עלול דווקא לפגוע בטריות, בטעם ואפילו בבריאות.
מגזין EatingWell ריכז את ארבע השגיאות השכיחות שרבים מאיתנו עושים ולצידן ההסבר איך להשתמש נכון.
1. הניילון נועד לצנן ולא לבשל
אחת השגיאות הנפוצות ביותר היא להכניס ניילון נצמד לחימום ממושך. בטמפרטורות גבוהות כמו בתנור או אפילו במיקרוגל חם במיוחד, הניילון פשוט נמס ומשאיר שאריות פלסטיק לא רצויות באוכל. הכלל כאן פשוט חימום קצר בלבד בלי מגע ישיר עם חום גבוה ורצוי להניח את הניילון בצורה רופפת ולא צמודה.
2. מאכלים שומניים וסוכריים לא משתלבים טוב עם ניילון
שומנים וסוכרים נוטים להתחמם מהר במיוחד, מה שגורם לפלסטיק להתרכך ולהידבק. כשמדובר בגבינות, רטבים כבדים או קינוחים עשירים עדיף להניח בצד את הניילון ולבחור במכסה מתאים למיקרוגל או כלי עמיד לחום.
3. לא משאירים רווח הניילון עלול להידבק או להתפוצץ
במיקרוגל חשוב להשאיר רווח של כמה סנטימטרים בין הניילון לאוכל. הרווח הזה מאפשר לאדים להצטבר בלי ליצור לחץ מסוכן. טיפ חשוב כדאי גם לא לאטום לגמרי להשאיר פינה פתוחה או לגזור חריץ קטן כדי שהקיטור יוכל לצאת. וגם לא לחמם עשר דקות ברצף אלא לעשות את זה בשלבים קצרים של שתיים עד שלוש דקות עם עצירה ובדיקה.
4. באחסון ההיפך לגמרי כמה שיותר הדוק יותר טוב
כשמדובר באחסון במקרר או בהקפאה המטרה היא למנוע חשיפה לאוויר. עטיפה הדוקה של המזון אפילו הצמדה מלאה של הניילון אליו עוזרת לשמור על הלחות למנוע התייבשות וחמצון וגם מרחיקה ריחות זרים. רק חשוב לזכור שכבה אחת לרוב לא מספיקה. למקפיא עדיף שתיים ואפשר לשלב גם נייר אפייה או רדיד אלומיניום כדי למנוע כוויות קור.
טיפ של מקצוענים שומרים גלידת משפחתית במקפיא כדאי להצמיד שכבת ניילון נצמד לפנים הגלידה לפני שסוגרים את הקופסה. זה ימנע הצטברות של גבישי קרח וישמור על המרקם.
ומה עושים כשהניילון לא מתאים יש תחליפים
נייר אפייה מתאים לתנור ולאיירפרייר. רדיד אלומיניום עבה הוא פתרון טוב לגריל. שקיות בישול הן פתרון חכם לסירים איטיים או לחץ. התאמה נכונה של החומר לכלי בדיוק כמו בבישול עצמו יכולה לחסוך תקלות, לשמור על טריות ולהבטיח בטיחות במטבח.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו