לביבות כרישה זהובות: הקלאסיקה הביתית שכל אחד חייב להכיר
(צילום: Kiian Oksana/shutterstock)

מתכונים פרווה

לביבות כרישה זהובות: הקלאסיקה הביתית שכל אחד חייב להכיר

פריכות מבחוץ, רכות מבפנים – מתכון פשוט ללביבות כרישה עם טעם נוסטלגי, שאפשר להכין גם בטיגון וגם באפייה בריאה

עמית רוזנברג
הוספת תגובה
לביבות כרישה זהובות: הקלאסיקה הביתית שכל אחד חייב להכיר
(צילום: Kiian Oksana/shutterstock)
אא

לביבות כרישה זהובות וקריספיות

מצרכים (כ-15 לביבות):

  • 5-6 גבעולי כרישה (החלק הלבן והירקרק בהיר בלבד)

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים

  • 2 ביצים

  • 3 כפות פירורי לחם או קמח מצה (אפשר גם קמח רגיל)

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. בישול הכרישה - חותכים את הכרישה לטבעות עבות, שוטפים היטב ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ־15 דקות עד שהן מתרככות. מסננים היטב ומשאירים להתקרר.

  2. גרירת תפוחי האדמה - מגררים את תפוחי האדמה בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים.

  3. ערבוב הבלילה - קוצצים את הכרישה המבושלת דק, מערבבים עם תפוחי האדמה, מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותיבול. הבלילה צריכה להיות מעט דביקה אך נוחה לעיצוב.

  4. עיצוב הלביבות - בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות וקטנות.

  5. טיגון - מחממים שמן במחבת, מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שהן זהובות וקריספיות. מניחים על נייר סופג.

טיפים:

  • מי שרוצה גרסה בריאה יותר - אפשר לאפות בתנור שחומם ל־200 מעלות, כ־25 דקות, להפוך באמצע.

  • מתאימות מאוד עם יוגורט, שמנת חמוצה או טחינה לימונית בצד.

  • אפשר לשדרג עם מעט גבינה צהובה/בולגרית מגוררת בתוך התערובת.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי