
מתכונים פרווה

5-6 גבעולי כרישה (החלק הלבן והירקרק בהיר בלבד)
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם או קמח מצה (אפשר גם קמח רגיל)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון
בישול הכרישה - חותכים את הכרישה לטבעות עבות, שוטפים היטב ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ־15 דקות עד שהן מתרככות. מסננים היטב ומשאירים להתקרר.
גרירת תפוחי האדמה - מגררים את תפוחי האדמה בפומפיה גסה, סוחטים מנוזלים.
ערבוב הבלילה - קוצצים את הכרישה המבושלת דק, מערבבים עם תפוחי האדמה, מוסיפים ביצים, פירורי לחם ותיבול. הבלילה צריכה להיות מעט דביקה אך נוחה לעיצוב.
עיצוב הלביבות - בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות וקטנות.
טיגון - מחממים שמן במחבת, מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שהן זהובות וקריספיות. מניחים על נייר סופג.
מי שרוצה גרסה בריאה יותר - אפשר לאפות בתנור שחומם ל־200 מעלות, כ־25 דקות, להפוך באמצע.
מתאימות מאוד עם יוגורט, שמנת חמוצה או טחינה לימונית בצד.
אפשר לשדרג עם מעט גבינה צהובה/בולגרית מגוררת בתוך התערובת.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו