לפתוח את הבוקר קצת בריאים יותר, הנה מתכון מושלם לגרנולה
(צילום: Iryna Tsiareshka/shutterstock)

מתכונים פרווה

לפתוח את הבוקר קצת בריאים יותר, הנה מתכון מושלם לגרנולה

הגרנולה הביתית הזו קלה להכנה, פריכה, מתוקה במידה הנכונה ומלאה ברכיבים בריאים. מושלמת עם יוגורט, פירות טריים או כחטיף לנשנוש באמצע היום

עידו לוי
הוספת תגובה
לפתוח את הבוקר קצת בריאים יותר, הנה מתכון מושלם לגרנולה
(צילום: Iryna Tsiareshka/shutterstock)
אא

רכיבים (לכ-6 מנות):

אופן ההכנה:

  1. חימום תנור - מחממים ל־170 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.

  2. ערבוב יבש - בקערה גדולה מערבבים את שיבולת השועל, האגוזים, הגרעינים, הקוקוס, הקינמון והמלח.

  3. חומרים רטובים - בקערית קטנה מחממים בעדינות את הדבש עם שמן הקוקוס ותמצית הווניל עד שהם מתאחדים.

  4. שילוב - יוצקים את התערובת הרטובה על החומרים היבשים ומערבבים היטב עד שהכול מצופה.

  5. אפייה - משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ואופים כ־20-25 דקות, תוך ערבוב קל באמצע האפייה, עד להזהבה וריח משגע.

  6. הוספת מתיקות טבעית - לאחר שהגרנולה מתקררת לחלוטין, מוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים ומערבבים.

טיפים ושדרוגים:

  • רוצים גרסה קראנצ'ית במיוחד? השאירו את הגרנולה להתקרר לגמרי לפני הפירור.

  • אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס אחרי האפייה, כשהגרנולה כבר קרה.

  • גרנולה נשמרת בצנצנת אטומה עד שבועיים, ובמקפיא - עד חודשיים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי