תבשיל בשר לשבת: שומר, שזיפים ויין – שילוב שלא שוכחים
(צילום: Dani Vincek/shutterstock)

מתכונים לשבת

תבשיל בשר לשבת: שומר, שזיפים ויין - שילוב שלא שוכחים

בשר בקר רך שמתבשל לאט עם שומר פריך, שזיפים מתוקים ויין אדום – תבשיל עשיר אך מאוזן, שמתאים גם לשבתות קיץ. מגישים עם אורז לבן או קוסקוס – והשולחן מוכן

דוד שריקי
הוספת תגובה
תבשיל בשר לשבת: שומר, שזיפים ויין – שילוב שלא שוכחים
(צילום: Dani Vincek/shutterstock)
אא

רכיבים:

אופן ההכנה:

  1. מטגנים:
    בסיר רחב וכבד, חממים שמן זית וטגנו את הבשר מכל צד עד שישחים קלות. זה השלב לבנות את הטעם. מוציאים לצלחת בצד.

  2. מוסיפים ירקות: 
    באותו סיר, מוסיפים עוד מעט שמן (אם צריך), מטגנים את הבצל עד להזהבה עמוקה, ואז מוסיפים את השום, השומר והג'ינג'ר. מטגנים עד שהשומר מתרכך מעט ומתחיל לקבל צבע.

  3. שכבות של טעם:
    מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות, הסילאן, הכמון, הקינמון, מלח ופלפל. מערבבים היטב.

  4. יין, שזיפים וקצת קסם:
    מוסיפים את השזיפים והיין, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות כשתי דקות. מוסיפים מים עד כמעט כיסוי.

  5. בישול איטי:
    מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי עד שלוש שעות - עד שהבשר רך ונמס בפה.

  6. מנוחה וניחוחות:
    עדיף להכין את התבשיל מראש ולחמם בשבת - הוא רק משתבח עם הזמן, והניחוח שיפרוץ מהמכסה בשבת בבוקר יכניס את כל הבית לאווירה של שלווה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי