מתכונים ואוכל
מצרכים (לכ-6 מנות):
3 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות ומוקפאות מראש
5 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים
3 כפות טחינה גולמית איכותית
1 כפית תמצית וניל טבעית
רבע כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או קוקוס)
קורט מלח ים
חופן קטן של אגוזי מלך קצוצים (לא חובה, לקישוט)
מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את הבננות הקפואות, התמרים, הטחינה, הווניל, חלב צמחי ומלח.
טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק, קרמי ועשיר.
אם רוצים לאכול מיד - אפשר להגיש כ"סופט סרב" (גלידה רכה).
ואם מעדיפים גלידה קשה יותר - מעבירים לכלי עם מכסה, מקפיאים כשעתיים לפחות, ואז מגישים עם כף גלידה.
לקישוט: זורים מעל אגוזי מלך, שבבי קוקוס קלוי או טחינה וסילאן.
הסוד לגלידה קרמית מושלמת הוא להקפיא את הבננות היטב, ולחכות 2-3 דקות לפני הטחינה, כדי שיתרככו קלות. כך שומרים גם על העומק של הטעמים וגם על המרקם.
את כלה? זה קל מזמינים עכשיו ערב הפרשת חלה קדוש או חוג בית >>> לחצו כאן עכשיו!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו