גלידה ב-5 רכיבים - בלי סוכר, בלי ביצים ובלי רגשות אשם
גלידת חלווה. (צילום: Saprunova Marina/shuttrstock)

מתכונים ואוכל

גלידה ב-5 רכיבים - בלי סוכר, בלי ביצים ובלי רגשות אשם

בננות קפואות, תמרים וטחינה הופכים לגלידה טבעונית מהממת שאפשר להכין בבית בלי מכונת גלידה. תוצאה מפתיעה - גם בריאה, גם טעימה

דוד שריקי
הוספת תגובה
גלידה ב-5 רכיבים - בלי סוכר, בלי ביצים ובלי רגשות אשם
גלידת חלווה. (צילום: Saprunova Marina/shuttrstock)
אא

מצרכים (לכ-6 מנות):

  • 3 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות ומוקפאות מראש

  • 5 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים

  • 3 כפות טחינה גולמית איכותית

  • 1 כפית תמצית וניל טבעית

  • רבע כוס חלב צמחי (שקדים, סויה או קוקוס)

  • קורט מלח ים

  • חופן קטן של אגוזי מלך קצוצים (לא חובה, לקישוט)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את הבננות הקפואות, התמרים, הטחינה, הווניל, חלב צמחי ומלח.
    טוחנים עד שמתקבל מרקם חלק, קרמי ועשיר.

  2. אם רוצים לאכול מיד - אפשר להגיש כ"סופט סרב" (גלידה רכה).
    ואם מעדיפים גלידה קשה יותר - מעבירים לכלי עם מכסה, מקפיאים כשעתיים לפחות, ואז מגישים עם כף גלידה.

  3. לקישוט: זורים מעל אגוזי מלך, שבבי קוקוס קלוי או טחינה וסילאן.

טיפ של בית:

הסוד לגלידה קרמית מושלמת הוא להקפיא את הבננות היטב, ולחכות 2-3 דקות לפני הטחינה, כדי שיתרככו קלות. כך שומרים גם על העומק של הטעמים וגם על המרקם.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי