כך תכינו אורז לבן "אחד אחד" – פשוט, מדויק ותמיד מצליח
(צילום: meowwelove/shutterstock)

מתכונים פרווה

כך תכינו אורז לבן "אחד אחד" - פשוט, מדויק ותמיד מצליח

עם שטיפה נכונה, יחס מים מדויק, וסיר מכוסה טוב - יוצא אורז לבן "אחד אחד", בדיוק כמו שצריך: ריחני, מבריק וניטרלי. מתאים לצד כל תבשיל

דוד שריקי
הוספת תגובה
כך תכינו אורז לבן "אחד אחד" – פשוט, מדויק ותמיד מצליח
(צילום: meowwelove/shutterstock)
אא

מרכיבים:
1 כוס אורז בסמטי (אפשר גם פרסי)
1.5 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן (או כפית שמן קוקוס לחובבי הבריאות)
¼ כפית מלח
אפשרות - חצי שן שום שלמה, או קליפת לימון יבשה - לבישול עם ניחוח
(אופציונלי: כף שמן זית בסיום למרקם מבריק)

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האורז במסננת - לפחות שלוש פעמים, עד שהמים צלולים. זה מוציא את העמילן ויבטיח גרגירים נפרדים.
בסיר בינוני עם תחתית עבה, מחממים את השמן.
מוסיפים את האורז המסונן ו"פותחים" אותו על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב עדין, כשתי דקות - עד שכל הגרגירים עטופים בשמן.
מוסיפים מים רותחים ומלח, מערבבים פעם אחת בלבד, מביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים - מנמיכים לאש נמוכה, מכסים מיד במכסה אטום (רצוי עטוף במגבת דקה).
מבשלים על להבה קטנה מאוד 17 דקות בדיוק. לא מרימים מכסה באמצע!
בתום הזמן - מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות של מנוחה.
פותחים, מאווררים בעדינות עם מזלג - ויש לך אורז אחד אחד, לבן, ריחני ומדויק.

טיפים קטנים:
אם רוצים לשדרג - אפשר להוסיף לקראת הסוף כף שקדים קלויים קצוצים, או בצל מטוגן.
אם מגישים עם תבשיל עשיר (כמו סופריטו) - כדאי להשאיר את האורז ניטרלי, שיקלוט את הרוטב.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי