המתכון שמוכיח: אפשר גם מתוק, גם בריא, וגם מהמקרר
קוביות קיץ קפואות. (צילום: בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

המתכון שמוכיח: אפשר גם מתוק, גם בריא, וגם מהמקרר

כשהחום שובר שיאים - קוביות היוגורט האלה מחזירות את השפיות. מתוק קליל שאי אפשר להפסיק לאכול - ישר מהמקפיא ללב

דוד שריקי
הוספת תגובה
המתכון שמוכיח: אפשר גם מתוק, גם בריא, וגם מהמקרר
קוביות קיץ קפואות. (צילום: בינה מלאכותית)
אא

לפעמים, בין ערב לשקיעה, כשהשמש שוקעת לאט והבית שקט אחרי יום עמוס, כל מה שמתחשק זה משהו קטן - שיהיה מתוק, אבל לא כבד. קר, אבל עם נשמה. בדיוק בשביל הרגעים האלה - קוביות הקיץ הקפואות.

מצרכים:

אופן ההכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים את היוגורט עם הדבש והקינמון עד שהתערובת אחידה וריחנית.

  2. מוסיפים את פירות היער (אין צורך להפשיר - הם יישמרו יפים בתוך הקוביות) ושברי השקדים. מערבבים בעדינות.

  3. יוצקים את התערובת לתבניות הקרח - כף אחת בכל שקע. דופקים קלות את התבנית על השיש כדי לשחרר בועות אוויר.

  4. מכניסים למקפיא למשך כ-4 שעות לפחות, עד שהקוביות יציבות וקפואות.

  5. שולפים לפי הצורך - אחת אחרי ארוחת ערב, שתיים כשחוזרים מהעבודה, או מגש שלם כשבאים אורחים בלי התרעה מראש.

טיפ מהלב:

כדי לשדרג - אפשר להוסיף שכבת שוקולד מריר מומס מעל כל קובייה, לפני ההקפאה, לקבלת מרקם קראנצ'י ומתוק נוסף.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי