
מתכונים ואוכל

לפעמים, בין ערב לשקיעה, כשהשמש שוקעת לאט והבית שקט אחרי יום עמוס, כל מה שמתחשק זה משהו קטן - שיהיה מתוק, אבל לא כבד. קר, אבל עם נשמה. בדיוק בשביל הרגעים האלה - קוביות הקיץ הקפואות.
1 כוס יוגורט טבעי או יוגורט יווני (אפשר גם טבעוני על בסיס קוקוס)
2 כפות דבש טבעי (או סילאן טבעי לטעם עמוק יותר)
חופן פירות יער קפואים (אפשר לערבב - אוכמניות, פטל, דובדבנים)
2 כפות שברי שקדים קלויים (או אגוזים אחרים - פקאן, קשיו)
חצי כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף חום עמוק)
תבנית קרח או תבניות סיליקון קטנות
בקערה בינונית מערבבים את היוגורט עם הדבש והקינמון עד שהתערובת אחידה וריחנית.
מוסיפים את פירות היער (אין צורך להפשיר - הם יישמרו יפים בתוך הקוביות) ושברי השקדים. מערבבים בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבניות הקרח - כף אחת בכל שקע. דופקים קלות את התבנית על השיש כדי לשחרר בועות אוויר.
מכניסים למקפיא למשך כ-4 שעות לפחות, עד שהקוביות יציבות וקפואות.
שולפים לפי הצורך - אחת אחרי ארוחת ערב, שתיים כשחוזרים מהעבודה, או מגש שלם כשבאים אורחים בלי התרעה מראש.
כדי לשדרג - אפשר להוסיף שכבת שוקולד מריר מומס מעל כל קובייה, לפני ההקפאה, לקבלת מרקם קראנצ'י ומתוק נוסף.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו