
בריאות

כורכום, אחד התבלינים המוכרים ביותר בעולם, ממשיך לעורר עניין נרחב גם מעבר לגבולות המטבח. תכונותיו האנטי-דלקתיות - המיוחסות בעיקר לחומר הפעיל כורכומין - הפכו אותו למוקד מחקר מדעי מקיף, בניסיון לבחון את יעילותו ככלי טיפולי במגוון תחומים רפואיים.
סקירה שפורסמה לאחרונה בכתב העת Frontiers in Pharmacology בחנה 25 מחקרים קליניים ממדינות שונות - בראשן איראן, סין והודו - ובחנה את ההשפעות הבריאותיות של נטילת כורכום דרך הפה. ממצאי הסקירה הצביעו על שיפור במגוון מדדים בריאותיים, ביניהם ירידה במדדי דלקת, שיפור פרופיל שומני הדם (כולסטרול וטריגליצרידים), ירידה מתונה בלחץ הדם, והקלה בתסמינים נפשיים כגון חרדה ודיכאון.
המחקרים היו מגוונים בהיקף ובאופי: מינונים נעו בין 50 ל-6,000 מ"ג, ומשך הטיפול נע בין יום אחד לשנה. בחלק מהמחקרים הושווה כורכום לפלצבו, ובאחרים - לטיפולים מקובלים.
עם זאת, במקביל ליתרונות, דווחו תופעות לוואי קלות יחסית - בעיקר תסמינים במערכת העיכול - אך לא נמצאו השפעות חמורות.
החוקרים מדגישים כי אמנם יש ראיות מבטיחות ליעילותו של כורכומין בתחומים שונים, אך יש צורך במחקרים נוספים רחבי היקף על מנת לגבש המלצות רפואיות מבוססות.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו