רוטב עמוק, דג רך – החריימה המושלם לשולחן שבת
(צילום: באדיבות המצלם)

מתכונים לשבת

רוטב עמוק, דג רך - החריימה המושלם לשולחן שבת

לכבוד שבת קודש - מתכון לחריימה דגים עם עושר של טעמים, חריפות מדויקת וניחוח של בית חם ואהבה. מתאים לשולחן שבת עם טעם של מסורת אמיתית

דוד שריקי
הוספת תגובה
רוטב עמוק, דג רך – החריימה המושלם לשולחן שבת
(צילום: באדיבות המצלם)
אא

מרכיבים:

אופן ההכנה:

במחבת רחבה (רצוי עם מכסה), מחממים את שמן הזית ומוסיפים את שיני השום והפלפל החריף. מקפיצים בעדינות עד שעולה ריח מטריף.

  1. מוסיפים את הפפריקה (גם המתוקה וגם החריפה), הכמון ורסק העגבניות. מערבבים מהר - כדי שהתבלינים לא יישרפו אלא רק "ייפתחו" בטעמים.

  2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים רותחים, מלח ומיץ לימון. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.

  3. מניחים בעדינות את נתחי הדג בתוך הרוטב, מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהדג רך ונראה כאילו הוא נמס לך בלב.

  4. לקראת הסוף, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ונותנים לתבשיל עוד 2 דקות בישול עם מכסה סגור - זהו סוד הרעננות בתוך העושר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי