עוגת השוקולד הבריאה שתרצו להכין שוב ושוב
עוגת שוקולד. (צילום:בינה מלאכותית)

מתכונים ואוכל

עוגת השוקולד הבריאה שתרצו להכין שוב ושוב

טחינה, סילאן ובננות הופכים לקינוח אחד מושלם - בלי רגשות אשם ובלי מיקסר. ויש גם גרסה טבעונית

דוד שריקי
הוספת תגובה
 עוגת השוקולד הבריאה שתרצו להכין שוב ושוב
עוגת שוקולד. (צילום:בינה מלאכותית)
אא

מרכיבים:

  • 3 בננות בשלות מאוד (רצוי עם כתמים שחורים - הן הכי מתוקות ככה)
  • 1/3 כוס טחינה גולמית איכותית (עדיף כזו שעשויה מ-100% שומשום מלא)
  • 1/2 כוס סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)
  • 1/3 כוס שמן קוקוס מומס (או שמן קנולה/שקדים)
  • 2 ביצים גדולות
  • כפית תמצית וניל טבעית
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (רצוי לא ממותק)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קמצוץ מלח
  • חופן שוקולד מריר קצוץ / צ’יפס שוקולד (אופציונלי)
  • שומשום קלוי לפיזור מעל (לבחירה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה. אם רוצים רושם חגיגי - אפשר גם תבנית עגולה בקוטר 22.
  2. מועכים את הבננות היטב בקערה גדולה - עד שהן הופכות לעיסה רכה, כמעט קרמית. מוסיפים את הסילאן, הטחינה, השמן, הביצים והווניל. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה, חלקה ומעט סמיכה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקמצוץ מלח. מוסיפים בהדרגה לתערובת הרטובה ומערבבים רק עד לאיחוד.
  4. אם בוחרים להוסיף שוקולד קצוץ - זה הזמן לקפל אותו פנימה בעדינות.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית. אם רוצים - מפזרים מעט שומשום מעל (זה מוסיף קראנץ' וטעם עמוק). ניתן גם לזלף עוד נגיעות טחינה וסילאן מעל בעזרת כפית, וליצור דוגמה קלילה.
  6. אופים כ-35-40 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש - עם פירורים לחים.
  7. מצננים היטב לפני שפורסים. אם מצליחים להתאפק - חכו ליום למחרת. הטעמים רק מתעצמים, והעוגה מקבלת מרקם לח ונימוח במיוחד.

כמה הערות של אהבה:

  • זו עוגה שיכולה בקלות להפוך לפרווה אם משתמשים בתחליף ביצים (כמו רסק תפוחים) - והיא גם נפלאה טבעונית.
  • הסילאן מעניק מתיקות עמוקה - אבל אם הבננות לא ממש בשלות, אפשר להוסיף 1-2 כפות מייפל טבעי.
  • היא נשמרת מעולה במקרר עד 4 ימים, ואפשר גם להקפיא פרוסות עטופות היטב.

 

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי