שכבה אחרי שכבה – המתכון ללזניה שחייבת להיות על השולחן בשבועות
(צילום: Esin Deniz/shutterstock)

מתכונים לשבועות

שכבה אחרי שכבה - המתכון ללזניה שחייבת להיות על השולחן בשבועות

לזניה חלבית ומפנקת עם שלוש גבינות ורוטב בשמל קלאסי - בלי בישול מקדים, בלי קיצורים. פשוט לשים בתנור ולהגיש ריח של חג

דוד שריקי
הוספת תגובה
שכבה אחרי שכבה – המתכון ללזניה שחייבת להיות על השולחן בשבועות
(צילום: Esin Deniz/shutterstock)
אא

מצרכים לתבנית בינונית:

לרוטב בשמל:

  • 50 גרם חמאה

  • 2 כפות קמח

  • 2 כוסות חלב

  • מלח, פלפל לבן

  • קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

למלית הגבינות:

לתוספת:

  • דפי לזניה (מהסוג שלא דורש בישול מוקדם)

  • גבינה צהובה מגוררת לפיזור מעל

אופן ההכנה:

  1. רוטב בשמל:
    ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים עד קבלת רביכה. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך טריפה עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט. מכבים את האש.

  2. מלית גבינות:
    בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, הביצה והתבלינים.

  3. הרכבת הלזניה:
    משמנים תבנית. יוצקים שכבה דקה של בשמל בתחתית. מניחים שכבת דפי לזניה, מעליה שכבת גבינות, מעט בשמל, וחוזר חלילה. מסיימים בשכבת דפי לזניה, עליה רוטב בשמל וגבינה צהובה.

  4. אפייה:
    מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־35 דקות. מסירים את הנייר ואופים עוד 10-15 דקות להשחמה.

  5. הגשה:
    מניחים ללזניה להתייצב 10 דקות לפני החיתוך.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי