
מתכונים לשבועות

מצרכים (לכ-25 סנדוויצ'ים קטנים):
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
2 כפות אבקת סוכר
1 חלמון ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
100 גרם קמח רגיל
100 גרם קורנפלור (חשוב לרכות!)
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי:
1/2 כוס ריבת חלב איכותית
2 כפות גבינת שמנת (או מסקרפונה) - לא חובה, אבל נותן מרקם עשיר ומיוחד
לקישוט:
קוקוס טחון (לגלגול הצדדים)
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
במיקסר או בקערה, מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד שנהיים קרמיים ובהירים.
מוסיפים את החלמון, הווניל וגרידת הלימון - וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח - ומערבבים עד שמתקבל בצק רך מאוד ונעים.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, וקורצים עיגולים קטנים (קוטר 3-4 ס"מ).
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10-12 דקות, עד שהתחתית מעט מזהיבה - לא יותר. העוגיות נשארות בהירות ועדינות.
מצננים לגמרי.
בינתיים, מערבבים את ריבת החלב עם הגבינה עד למרקם חלק ומעט אוורירי.
מורחים שכבה נדיבה בין שתי עוגיות, מהדקים בעדינות, ומגלגלים את הצדדים בקוקוס טחון.
מפזרים אבקת סוכר מעל - והרי לך אלפחורס חגיגיים, עם ניחוח דרום אמריקאי ונשמה של חג שבועות ישראלי.
טיפ חם
העוגיות אפילו טעימות יותר למחרת, כשסופגות מעט לחות מהמילוי. אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.
רוצה גרסה פרווה? אפשר להחליף את החמאה במחמאה, ואת המילוי בריבת חלב בלבד (בלי גבינה).
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו