הבוקר מכינים פנקייק: מתכון מנצח שאי אפשר להפסיק לאכול
(צילום: Anggalih Prasetya/shutterstock)

מתכונים ב-7 דקות

הבוקר מכינים פנקייק: מתכון מנצח שאי אפשר להפסיק לאכול

אין כמו פנקייק חם ישר מהמחבת – מתכון מושלם לבוקר מפנק או ערב קליל. אפשר לשמור בלילה מראש, להקפיא ולהגיש עם כל תוספת שאתם אוהבים

דוד שריקי
הוספת תגובה
הבוקר מכינים פנקייק: מתכון מנצח שאי אפשר להפסיק לאכול
(צילום: Anggalih Prasetya/shutterstock)
אא

מצרכים (לכ-10 פנקייקים בינוניים):

  • 1 ביצה

  • 1 כוס חלב (אפשר רגיל או צמחי – שקדים, סויה וכו’)

  • 1 ורבע כוס קמח לבן (או חצי-חצי עם קמח כוסמין)

  • 1 כף סוכר (או דבש)

  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

  • קמצוץ מלח

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 כפות שמן (לבלילה) + מעט שמן או חמאה למחבת

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה טורפים את הביצה עם הסוכר, הווניל והחלב.

  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה – לא לערבב יותר מדי, רק עד שאין גושים.

  3. מוסיפים את השמן ומערבבים קלות.

  4. מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט חמאה או שמן על אש בינונית.

  5. יוצקים בכל פעם כף או שתיים מהבלילה למחבת, ומשטחים בעדינות.

  6. כשרואים בועות קטנות בצדדים והפנקייק נראה יבש מלמעלה – הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

  7. מגישים חם, ישר מהמחבת.

תוספות שאפשר לחלום עליהן:

  • סירופ מייפל אמיתי או דבש

  • פירות טריים – בננה, תותים, אוכמניות

  • שוקולד מריר מגורד או ממרח שוקולד

  • יוגורט וקצת גרנולה מעל – לגרסה קלילה ובריאה

טיפ קטן:
אם רוצים להכין את הבלילה מראש – אפשר לשמור אותה עד 24 שעות במקרר, ואפילו להכפיל כמויות ולהקפיא פנקייקים מוכנים, עטופים היטב. חימום קל בטוסטר או מחבת מחזיר להם את הרכות.

להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי