מתכונים חלביים
מצרכים (למנה אחת נדיבה)
פרוסת לחם מלא (או כל לחם שאוהבים – לחם כוסמין, שיפון, חלה ישנה)
חצי אבוקדו בשל
ביצה אחת (עדיף חצי-קשה, רכה מבפנים)
1 כף טחינה גולמית
כפית סחוג (או מעט פלפל ירוק חריף קצוץ, אם אוהבים)
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן זית
קולים את פרוסת הלחם במחבת יבשה או בטוסטר – עד שהיא שחומה ופריכה.
בינתיים, מרתיחים ביצה ל-6 דקות בדיוק – למרקם רך-חצי-קשה. מקלפים בעדינות.
מועכים חצי אבוקדו עם מזלג, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל – לפי הטעם.
מורחים את ממרח האבוקדו על הטוסט, חוצים את הביצה מעל (שהחלמון יישפך קצת – זה חלק מהקסם).
מטפטפים טחינה מעל, כמה טיפות שמן זית, ואם אוהבים – נקודה של סחוג בצד.
עגבניות שרי חתוכות
חופן נבטי חמנייה או רוקט
מעט זעתר או סומאק מעל
טחינה ירוקה (עם כוסברה ושום) במקום רגילה
"השנה לא תגיעו לרשב"י? אנחנו נהיה שם בשבילכם!" לחצו כאן עכשיו למסירת שמכם!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו