מה שלא סיפרו לכם על החור בידית של המחבת – וזה הולך לשנות לכם את המטבח
בישול עם מחבת. (צילום: Strigana /shuttrstock)

לייף סטייל

מה שלא סיפרו לכם על החור בידית של המחבת – וזה הולך לשנות לכם את המטבח

טיפ גאוני ופשוט שחוסך בלגן, כלים ובלבול – במיוחד בשבתות ובחגים. והכי טוב? זה כבר אצלכם בבית

נעם ברקאי
הוספת תגובה
מה שלא סיפרו לכם על החור בידית של המחבת – וזה הולך לשנות לכם את המטבח
בישול עם מחבת. (צילום: Strigana /shuttrstock)
אא

בכל בית יהודי חם, המטבח הוא לב הבית. בין אם מדובר באם משפחה מסורה, בבחור ישיבה שהתנדב לעזור לשבת או בבני זוג צעירים שמכינים יחד סעודת ערב – כולנו מכירים את ההתלבטות הקבועה: היכן להניח את הכף המלוכלכת מהמרק או את כף העץ שעמלה בבישול הרוטב? האם להשעין על שפת הסיר? להניח צלחת קטנה שתשמש כמעמד? לשטוף כל פעם מחדש?

אך כעת, מתברר כי הפתרון היה מול עינינו כל הזמן – פשוט, זמין, ולא דורש שום קנייה מיוחדת.

הידית – לא רק לאחיזה

החור הקטן שבקצה ידית הסיר או המחבת מוכר לרבים כמתאים לתלייה – על מתלה, וו או בתוך ארון. אך מה שפחות ידוע, הוא שלחור הזה יש תכלית נוספת ושימושית במיוחדהחזקת כף הבישול בזמן העבודה.

מדובר בטיפ פשוט אך גאוניהשחילו את ידית כף הבישול דרך החור שבידית הסירוהניחו אותה כך שתישען בזווית נוחה. התוצאהמשטח עבודה נקי, פחות כלים לשטיפה, ושמירה על הסדר וההיגיינה.

"בָּרוּךְ שֶׁנָּתַן מֵחָכְמָתוֹ לְבָשָׂר וָדָם"

כמה יופי יש בגילוי כזה קטן ופשוט, המעיד על חכמה והקפדה גם בפרטים הקטנים של חיי היומיום. הרי התורה מלמדת אותנו: "דרכיה דרכי נועם" – וגם בעבודות הבית, כאשר הדברים נעשים בנחת, מתוך חכמה, סדר ויישוב הדעת – הכול מתברך.

האפשרות הזו חוסכת מקוםמתאימה במיוחד למטבחים קטנים, ומונעת את הטפטופים המוכרים שמשאירים עקבות על השיש או הכיריים. זהו פתרון חכם, זול ואסתטי – שאינו דורש רכישה של מעמד או כלי נוסף.

אילו כפות מתאימות?

כדי שהשימוש יהיה יעיל, מומלץ להשתמש בכפות שידית העץ או המתכת שלהן דקה יחסית.
כפות עץ ארוכות, מקל ערבוב פשוט, ואפילו סכין בישול – יתאימו לרוב.
מצקות עבות או מריות סיליקון עם ידיות עבות – לרוב לא ייכנסו אל החור.
העיקרון פשוטלא הכמות – אלא הדקות.

איך משתמשים?

ישנן שתי דרכים עיקריות:

  1. השחלת כל הידית בתוך החור – הכף נשענת כלפי מטה, והחלק המלוכלך נמצא מעל הסיר.
  2. השחלה באלכסון – כאשר רק חלק מהידית מונח בתוך החור, כך שהכף מונחת בזווית, מבלי שהרוטב יטפטף עליה.

היתרון – בולט במיוחד בשבתות ובחגים, כשיש ריבוי תבשילים וכפות, וחשוב לשמור על סדר ולמנוע בלגן מיותר.

ומה עם התלייה?

ודאי, השימוש הקלאסי של החור נשאר בעינו: ניתן להשתמש בו לתלייה על מתלים, ווי קיר או מתקנים בתוך הארון.
אך עתה, עם הגילוי הזה – אפשר גם לשלב בין פונקציונליות לאסתטיקהוליהנות ממטבח מסודר, נעים ומעוצב – שבו לכל דבר יש מקום, ולכל כלי יש תכלית.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי