לייף סטייל
בכל בית יהודי חם, המטבח הוא לב הבית. בין אם מדובר באם משפחה מסורה, בבחור ישיבה שהתנדב לעזור לשבת או בבני זוג צעירים שמכינים יחד סעודת ערב – כולנו מכירים את ההתלבטות הקבועה: היכן להניח את הכף המלוכלכת מהמרק או את כף העץ שעמלה בבישול הרוטב? האם להשעין על שפת הסיר? להניח צלחת קטנה שתשמש כמעמד? לשטוף כל פעם מחדש?
אך כעת, מתברר כי הפתרון היה מול עינינו כל הזמן – פשוט, זמין, ולא דורש שום קנייה מיוחדת.
מדובר בטיפ פשוט אך גאוני: השחילו את ידית כף הבישול דרך החור שבידית הסיר, והניחו אותה כך שתישען בזווית נוחה. התוצאה: משטח עבודה נקי, פחות כלים לשטיפה, ושמירה על הסדר וההיגיינה.
כמה יופי יש בגילוי כזה קטן ופשוט, המעיד על חכמה והקפדה גם בפרטים הקטנים של חיי היומיום. הרי התורה מלמדת אותנו: "דרכיה דרכי נועם" – וגם בעבודות הבית, כאשר הדברים נעשים בנחת, מתוך חכמה, סדר ויישוב הדעת – הכול מתברך.
האפשרות הזו חוסכת מקום, מתאימה במיוחד למטבחים קטנים, ומונעת את הטפטופים המוכרים שמשאירים עקבות על השיש או הכיריים. זהו פתרון חכם, זול ואסתטי – שאינו דורש רכישה של מעמד או כלי נוסף.
כדי שהשימוש יהיה יעיל, מומלץ להשתמש בכפות שידית העץ או המתכת שלהן דקה יחסית.
כפות עץ ארוכות, מקל ערבוב פשוט, ואפילו סכין בישול – יתאימו לרוב.
מצקות עבות או מריות סיליקון עם ידיות עבות – לרוב לא ייכנסו אל החור.
העיקרון פשוט: לא הכמות – אלא הדקות.
ישנן שתי דרכים עיקריות:
היתרון – בולט במיוחד בשבתות ובחגים, כשיש ריבוי תבשילים וכפות, וחשוב לשמור על סדר ולמנוע בלגן מיותר.
ודאי, השימוש הקלאסי של החור נשאר בעינו: ניתן להשתמש בו לתלייה על מתלים, ווי קיר או מתקנים בתוך הארון.
אך עתה, עם הגילוי הזה – אפשר גם לשלב בין פונקציונליות לאסתטיקה, וליהנות ממטבח מסודר, נעים ומעוצב – שבו לכל דבר יש מקום, ולכל כלי יש תכלית.
"השנה לא תגיעו לרשב"י? אנחנו נהיה שם בשבילכם!" לחצו כאן עכשיו למסירת שמכם!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו