
מתכונים ואוכל

במקור, טאבולה מגיע מהמטבחים של סבתות הלבנון והגליל - הרבה בורגול, הרבה פטרוזיליה, והרבה שמש.
אבל כאן אנחנו לוקחים את הנשמה ההיא ומלבישים אותה בגלימה חדשה - טבעית, רעננה, בלי גלוטן ועם טוויסט מודרני.
ראש כרובית בינונית, לבנה וטרייה (כמו ענן ביום בהיר)
גזר סגול - כי מגיע לנו צבע בלב
חופן פטרוזיליה נדיב - לא להתקמצן
חופן קטן של נענע - טרייה וריחנית
2 כפות שקדים קלויים - שייתנו את ה"קליק" בכל ביס
מיץ מלימון עסיסי אחד (או חצי, לפי כמה חמצמצות את אוהבת)
שמן זית - כמה שצריך כדי שיזרום בטוב
קליפת לימון מגוררת (רק אם בא לך עוד ניחוח)
מלח גס, פלפל שחור טרי - תיבול ביד אוהבת
1. קוצצים את הכרובית - אבל בעדינות.
מפרקים את הראש לפרחים, שמים במעבד מזון (או קוצצים בסבלנות ביד) עד שהכרובית נראית כמו בורגול. לא דייסה, כן?
2. מוסיפים צבע וחיים.
מגרדים את הגזר בפומפיה גסה - הוא מביא איתו מתיקות טבעית וצבע שלא משאיר אף אחד אדיש.
קוצצים את הפטרוזיליה והנענע - שיהיו טריים, נקיים וריחניים.
3. מתבלים בלי לפחד.
שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון אם בא לך, מלח ופלפל.
מערבבים, עוצרים, טועמים. מרגישים? עוד טיפה לימון. קצת שמן. כל ביס אמור לשיר.
4. מגישים עם נגיעה של פשטות.
מפזרים את השקדים הקלויים למעלה - שישברו את הרכות עם קצת קראנץ'.
אפשר גם רימונים אם יש, או טחינה מעל אם בא לך להפוך את זה לארוחה שלמה.
כי הוא נראה כמו חג, מרגיש כמו בית, וטוב לגוף כמו שהוא טוב לנשמה.
בלי פחמימות מיותרות, בלי גלוטן, עם כל העושר של האדמה - גזר, ירוקים, שקדים, שמן זית.
זה סלט שמכבדים בו אורחים, אבל גם מכינים לעצמך כשמתחשק משהו טעים ולא מסובך.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו