4 טריקים שאף אחד לא לימד אתכם – איך לשמור עגבניות שרי כאילו נקטפו עכשיו
עגבניות שרי. (צילום: Alexas_Fotos/pixabay)

מתכונים ואוכל

4 טריקים שאף אחד לא לימד אתכם – איך לשמור עגבניות שרי כאילו נקטפו עכשיו

המומחים גילו: לא במקרר, לא בשמש – יש שיטה אחת שמנצחת. וגם טיפ גאוני של שפית למסעדה ביתית מהעגבנייה הכי קטנה במקרר.

נעם ברקאי
הוספת תגובה
4 טריקים שאף אחד לא לימד אתכם – איך לשמור עגבניות שרי כאילו נקטפו עכשיו
עגבניות שרי. (צילום: Alexas_Fotos/pixabay)
אא

אין הרבה תחושות מאכזבות יותר מפתיחת מקרר רק כדי לגלות שעגבניות השרי שרכשתם טריות וכייפיות – התכווצו, התרככו או סתם איבדו מהקסם שלהן. וזה קורה כמעט לכל אחד מאיתנו. הסיבה? לרוב – אחסון לא נכון.

המומחים של האתר הקולינרי Slurrp הסבירו לאחרונה כיצד יש לנהוג נכון בעגבניות שרי – פרי קטן-גדול בטעם ובפוטנציאל – כדי לשמור על טריותן וליהנות מהן גם שבועות לאחר הקנייה.

קודם כל – לא למהר להכניס למקרר

אחת הטעויות הנפוצות היא הכנסה מהירה מדי של העגבניות לקירור. בפועל, כדאי לתת להן לשהות בטמפרטורת החדר – שם הן ממשיכות להבשיל בטבעיות. רק לאחר שלב ההבשלה הראשוני, כדאי לשקול אחסון במקרר, במיוחד אם לא מתכוונים לצרוך אותן מיד.

דרכים לשמירת עגבניות שרי

1. הקפאה – אידאלית לבישול עתידי

אם יש לכם כמות גדולה ואתם רוצים לשמר אותה לאורך זמן – ההקפאה היא פתרון מעולה. פשוט הסירו את הגבעולים, פרסו את העגבניות על תבנית בשכבה אחת והכניסו למקפיא. לאחר הקפאה ראשונית (כ-4 שעות), העבירו לכלי אטום. ניתן להשתמש בהן ישירות להקפצה, רוטב או מרק – בלי צורך בהפשרה מוקדמת.

רוצים להוסיף להן טעם? אפו אותן קודם עם תבלינים – ואז הקפיאו.

2. ייבוש – עגבניות גורמה תוצרת בית

עגבניות שרי מיובשות הן תוספת עשירה לכל סלט, פסטה או כריך. אפשר לייבש בתנור, במייבש מזון או אפילו באור השמש – רק צריך מזג אוויר יבש וחם.

השפית תמר כהן-צדק ממסעדת "קוצ'ינה הס 4" משתפת במתכון מיוחד:

"חותכים לחצאים, ממליחים ומייבשים בתנור כ-4 שעות על 80 מעלות. אחר כך טובלים בחומץ בן יין, מייבשים באוויר, ושומרים בצנצנת עם שמן זית, שום ופלפל חריף."

התוצאה: פרי משומר, טעים ונוגה ברוח איטלקית – שנשמר למשך חודשים.

3. אחסון במקרר – אבל בחכמה

עגבניות בשלות כדאי לאחסן בקירור – אך לא איך שבא. השתמשו בקופסה אטומה למחצה (שמאפשרת מעט אוורור), סדרו את העגבניות בשכבה אחת, עם הגבעול כלפי מטה, והניחו נייר סופג מתחת לספיגת לחות.

כשרוצים להשתמש – הוציאו אותן כחצי שעה לפני ההגשה. כך הטעמים מתעוררים מחדש, ממש כמו בפרי שזה עתה נקטף.

4. בטמפרטורת החדר – רק לזמן קצר

אם אתם מתכננים להשתמש בעגבניות תוך כמה ימים – אפשר להשאיר אותן על השיש, במקום מוצל ומאוורר, בתוך סלסלה פתוחה או מגש עם נייר.

הימנעו מחשיפה לשמש ישירה או חום – ואל תצופפו אותן זו על גבי זו. כמו שאנחנו צריכים אוויר – גם הן.

 

שמירה על מזון – גם ערך יהודי

מעבר לפרקטיקה הביתית, שימור נכון של מזון הוא גם עניין של אחריות. שמירה על טריות הירקות אינה רק חיסכון בכסף – אלא גם מניעה של זריקת אוכל, ועמידה במצוות "בל תשחית".

בעולם בו כמויות מזון נזרקות מדי יום – כל כלי פלסטיק נכון, כל סל אחסון מאוורר – הם חלק ממאמץ קולקטיבי של התנהלות מודעת, מוסרית ו... טעימה יותר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי