מתכונים ואוכל
אין הרבה תחושות מאכזבות יותר מפתיחת מקרר רק כדי לגלות שעגבניות השרי שרכשתם טריות וכייפיות – התכווצו, התרככו או סתם איבדו מהקסם שלהן. וזה קורה כמעט לכל אחד מאיתנו. הסיבה? לרוב – אחסון לא נכון.
המומחים של האתר הקולינרי Slurrp הסבירו לאחרונה כיצד יש לנהוג נכון בעגבניות שרי – פרי קטן-גדול בטעם ובפוטנציאל – כדי לשמור על טריותן וליהנות מהן גם שבועות לאחר הקנייה.
אחת הטעויות הנפוצות היא הכנסה מהירה מדי של העגבניות לקירור. בפועל, כדאי לתת להן לשהות בטמפרטורת החדר – שם הן ממשיכות להבשיל בטבעיות. רק לאחר שלב ההבשלה הראשוני, כדאי לשקול אחסון במקרר, במיוחד אם לא מתכוונים לצרוך אותן מיד.
אם יש לכם כמות גדולה ואתם רוצים לשמר אותה לאורך זמן – ההקפאה היא פתרון מעולה. פשוט הסירו את הגבעולים, פרסו את העגבניות על תבנית בשכבה אחת והכניסו למקפיא. לאחר הקפאה ראשונית (כ-4 שעות), העבירו לכלי אטום. ניתן להשתמש בהן ישירות להקפצה, רוטב או מרק – בלי צורך בהפשרה מוקדמת.
רוצים להוסיף להן טעם? אפו אותן קודם עם תבלינים – ואז הקפיאו.
עגבניות שרי מיובשות הן תוספת עשירה לכל סלט, פסטה או כריך. אפשר לייבש בתנור, במייבש מזון או אפילו באור השמש – רק צריך מזג אוויר יבש וחם.
השפית תמר כהן-צדק ממסעדת "קוצ'ינה הס 4" משתפת במתכון מיוחד:
"חותכים לחצאים, ממליחים ומייבשים בתנור כ-4 שעות על 80 מעלות. אחר כך טובלים בחומץ בן יין, מייבשים באוויר, ושומרים בצנצנת עם שמן זית, שום ופלפל חריף."
התוצאה: פרי משומר, טעים ונוגה ברוח איטלקית – שנשמר למשך חודשים.
עגבניות בשלות כדאי לאחסן בקירור – אך לא איך שבא. השתמשו בקופסה אטומה למחצה (שמאפשרת מעט אוורור), סדרו את העגבניות בשכבה אחת, עם הגבעול כלפי מטה, והניחו נייר סופג מתחת לספיגת לחות.
כשרוצים להשתמש – הוציאו אותן כחצי שעה לפני ההגשה. כך הטעמים מתעוררים מחדש, ממש כמו בפרי שזה עתה נקטף.
אם אתם מתכננים להשתמש בעגבניות תוך כמה ימים – אפשר להשאיר אותן על השיש, במקום מוצל ומאוורר, בתוך סלסלה פתוחה או מגש עם נייר.
הימנעו מחשיפה לשמש ישירה או חום – ואל תצופפו אותן זו על גבי זו. כמו שאנחנו צריכים אוויר – גם הן.
מעבר לפרקטיקה הביתית, שימור נכון של מזון הוא גם עניין של אחריות. שמירה על טריות הירקות אינה רק חיסכון בכסף – אלא גם מניעה של זריקת אוכל, ועמידה במצוות "בל תשחית".
בעולם בו כמויות מזון נזרקות מדי יום – כל כלי פלסטיק נכון, כל סל אחסון מאוורר – הם חלק ממאמץ קולקטיבי של התנהלות מודעת, מוסרית ו... טעימה יותר.
"השנה לא תגיעו לרשב"י? אנחנו נהיה שם בשבילכם!" לחצו כאן עכשיו למסירת שמכם!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו