
מתכונים ואוכל

אין הרבה תחושות מאכזבות יותר מפתיחת מקרר רק כדי לגלות שעגבניות השרי שרכשתם טריות וכייפיות - התכווצו, התרככו או סתם איבדו מהקסם שלהן. וזה קורה כמעט לכל אחד מאיתנו. הסיבה? לרוב - אחסון לא נכון.
המומחים של האתר הקולינרי Slurrp הסבירו לאחרונה כיצד יש לנהוג נכון בעגבניות שרי - פרי קטן-גדול בטעם ובפוטנציאל - כדי לשמור על טריותן וליהנות מהן גם שבועות לאחר הקנייה.
אחת הטעויות הנפוצות היא הכנסה מהירה מדי של העגבניות לקירור. בפועל, כדאי לתת להן לשהות בטמפרטורת החדר - שם הן ממשיכות להבשיל בטבעיות. רק לאחר שלב ההבשלה הראשוני, כדאי לשקול אחסון במקרר, במיוחד אם לא מתכוונים לצרוך אותן מיד.
אם יש לכם כמות גדולה ואתם רוצים לשמר אותה לאורך זמן - ההקפאה היא פתרון מעולה. פשוט הסירו את הגבעולים, פרסו את העגבניות על תבנית בשכבה אחת והכניסו למקפיא. לאחר הקפאה ראשונית (כ-4 שעות), העבירו לכלי אטום. ניתן להשתמש בהן ישירות להקפצה, רוטב או מרק - בלי צורך בהפשרה מוקדמת.
רוצים להוסיף להן טעם? אפו אותן קודם עם תבלינים - ואז הקפיאו.
עגבניות שרי מיובשות הן תוספת עשירה לכל סלט, פסטה או כריך. אפשר לייבש בתנור, במייבש מזון או אפילו באור השמש - רק צריך מזג אוויר יבש וחם.
השפית תמר כהן-צדק ממסעדת "קוצ'ינה הס 4" משתפת במתכון מיוחד:
"חותכים לחצאים, ממליחים ומייבשים בתנור כ-4 שעות על 80 מעלות. אחר כך טובלים בחומץ בן יין, מייבשים באוויר, ושומרים בצנצנת עם שמן זית, שום ופלפל חריף."
התוצאה: פרי משומר, טעים ונוגה ברוח איטלקית - שנשמר למשך חודשים.
עגבניות בשלות כדאי לאחסן בקירור - אך לא איך שבא. השתמשו בקופסה אטומה למחצה (שמאפשרת מעט אוורור), סדרו את העגבניות בשכבה אחת, עם הגבעול כלפי מטה, והניחו נייר סופג מתחת לספיגת לחות.
כשרוצים להשתמש - הוציאו אותן כחצי שעה לפני ההגשה. כך הטעמים מתעוררים מחדש, ממש כמו בפרי שזה עתה נקטף.
אם אתם מתכננים להשתמש בעגבניות תוך כמה ימים - אפשר להשאיר אותן על השיש, במקום מוצל ומאוורר, בתוך סלסלה פתוחה או מגש עם נייר.
הימנעו מחשיפה לשמש ישירה או חום - ואל תצופפו אותן זו על גבי זו. כמו שאנחנו צריכים אוויר - גם הן.
מעבר לפרקטיקה הביתית, שימור נכון של מזון הוא גם עניין של אחריות. שמירה על טריות הירקות אינה רק חיסכון בכסף - אלא גם מניעה של זריקת אוכל, ועמידה במצוות "בל תשחית".
בעולם בו כמויות מזון נזרקות מדי יום - כל כלי פלסטיק נכון, כל סל אחסון מאוורר - הם חלק ממאמץ קולקטיבי של התנהלות מודעת, מוסרית ו... טעימה יותר.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו