
לייף סטייל

“בן מארי” (בצרפתית: Bain-Marie) היא טכניקת חימום עדינה, שנועדה להמיס או לחמם חומרי גלם רגישים מבלי לחשוף אותם לחום ישיר. במקום לשים את הקערה ישירות על האש - משתמשים באדים שנוצרים ממים רותחים.
המסת שוקולד - מונעת ממנו להישרף או להתקשות.
הכנת רטבים עדינים - כמו רוטב הולנדז או ברנז, שלא אוהבים חום ישיר.
חימום ביצים או חומרים רגישים - שמתקלקלים או מתבשלים מהר מדי בחום גבוה.
ממלאים סיר קטן במים - עד כשליש או חצי מגובהו.
מרתיחים בעדינות - לא להגיע לרתיחה אלימה.
מניחים מעל סיר או קערה חסינת חום (נירוסטה או זכוכית), כך שתשב ביציבות מעל המים - לא לגעת בהם.
מוסיפים לתוך הקערה העליונה את החומרים שרוצים לחמם - למשל שוקולד עם טיפת שמן או חמאה.
כדאי לערבב בעדינות לאורך הדרך, ולוודא שאין מגע ישיר עם המים - זה כל הסוד לחימום עדין ומדויק.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו