אל תזרקו עוד שוקולד: כך תעבדו נכון עם בן מארי
(צילום: Inga Nielsen/shutterstock)

לייף סטייל

אל תזרקו עוד שוקולד: כך תעבדו נכון עם בן מארי

לא צריך מכשירים - רק מים חמים, קערה חסינת חום וקצת סבלנות. זה כל הסוד

נועם ברקאי
הוספת תגובה
 אל תזרקו עוד שוקולד: כך תעבדו נכון עם בן מארי
(צילום: Inga Nielsen/shutterstock)
אא

“בן מארי” (בצרפתית: Bain-Marie) היא טכניקת חימום עדינה, שנועדה להמיס או לחמם חומרי גלם רגישים מבלי לחשוף אותם לחום ישיר. במקום לשים את הקערה ישירות על האש - משתמשים באדים שנוצרים ממים רותחים.

מתי משתמשים בשיטה הזו?

איך עושים “בן מארי” נכון?

  1. ממלאים סיר קטן במים - עד כשליש או חצי מגובהו.

  2. מרתיחים בעדינות - לא להגיע לרתיחה אלימה.

  3. מניחים מעל סיר או קערה חסינת חום (נירוסטה או זכוכית), כך שתשב ביציבות מעל המים - לא לגעת בהם.

  4. מוסיפים לתוך הקערה העליונה את החומרים שרוצים לחמם - למשל שוקולד עם טיפת שמן או חמאה.

טיפ מהמטבח:

כדאי לערבב בעדינות לאורך הדרך, ולוודא שאין מגע ישיר עם המים - זה כל הסוד לחימום עדין ומדויק.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי