טעם של פסח בכל ימות החג: מתכון מנחם למרק קניידלך עשיר
(צילום: מירב מלכה)

מתכונים פרווה

טעם של פסח בכל ימות החג: מתכון מנחם למרק קניידלך עשיר

מירב מלכה מגישה מתכון קליל ומחמם למרק ירקות עם קניידלך רכים - מושלם לחלוחית האביב, לארוחת חול המועד או לשבת חגיגית

מירב מלכה
הוספת תגובה
טעם של פסח בכל ימות החג: מתכון מנחם למרק קניידלך עשיר
(צילום: מירב מלכה)
אא

מרק קניידלך - לפסח

מצרכים:

למרק:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 4 גזרים
  • 1 בטטה
  • 5 עלי כרפס
  • 4 קישואים
  • מלח לטעם
  • פלפל לבן/שחור לטעם
  • קומץ שמן

לקניידלך:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 1½ כוסות מים חמים
  • מלח לטעם
  • פלפל לבן/שחור לטעם
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים

אופן ההכנה:

המרק:

  1. הכניסו את כל ירקות המרק לסיר.
  2. תבלו במלח, פלפל והוסיפו קומץ שמן.
  3. כסו במים ובשלו על אש בינונית למשך חצי שעה.

הקניידלך:

  1. בקערה בינונית, ערבבו את כל מרכיבי הקניידלך יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הניחו לתערובת לנוח למשך 10 דקות.
  3. בידיים רטובות, צרו כדורים קטנים מהתערובת.
  4. הכניסו את כדורי הקניידלך למרק הרותח.
  5. בשלו למשך רבע שעה. 

בהצלחה!

 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי