סלט חצילים קלויים עם עשבי תיבול – סלט חגיגי לליל הסדר עם ניחוח של מסורת
(צילום: Radu Sebastian/shutterstock)

מתכונים לפסח

סלט חצילים קלויים עם עשבי תיבול - סלט חגיגי לליל הסדר עם ניחוח של מסורת

חצילים שרופים על האש, שום, לימון ועשבי תיבול - סלט עשיר בטעם, פשוט להכנה, שמתאים בול לשולחן הפסח. אפשר להוסיף סלק או רימון לקישוט מרשים שירשים את האורחים

דוד שריקי
הוספת תגובה
סלט חצילים קלויים עם עשבי תיבול – סלט חגיגי לליל הסדר עם ניחוח של מסורת
(צילום: Radu Sebastian/shutterstock)
אא

מרכיבים:

2 חצילים בינוניים (רצוי מבריקים וקלים יחסית)

2-3 שיני שום כתושות

1⁄3 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית איכותי

1⁄4 כפית כמון

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אפשרות: גרגרי רימון/אגוזי מלך קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

  1. קליית החצילים
  2. חורצים את קליפת החצילים בכמה מקומות (כדי שיצא האוויר) וקולים אותם בשלמותם על להבה פתוחה או בתנור על מצב גריל (200 מעלות) עד שהקליפה שרופה לחלוטין והחציל רך מאוד. זה לוקח כ-30 דקות.
  3. כשהם מוכנים, מניחים להם להתקרר מעט, מקלפים, ומניחים במסננת לפחות 15 דקות כדי לנקז נוזלים מרים.
  4. עיבוד החצילים
  5. קוצצים גס את בשר החציל או מועכים בעזרת מזלג - תלוי אם אוהבים מרקם חלק או גס.
  6. תיבול
  7. מוסיפים את השום, הלימון, שמן הזית, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת. טועמים ומאזנים לפי הצורך - החציל סופג טעמים, אז אל תתביישו בלימון או בשמן זית איכותי.
  8. הגשה חגיגית
  9. מעבירים לכלי שטוח, מפזרים מעל פטרוזיליה טרייה, ואפשר גם לקשט בגרגרי רימון או אגוזי מלך קצוצים - לתוספת צבע ויוקרה.

טיפ מיוחד לליל הסדר:

אפשר להוסיף לחצילים גם קוביות קטנות של סלק מבושל - זה מעניק צבע מרהיב, מרקם מעניין וטעם מתקתק שמתאים לאווירת החג.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי