השעון המעורר שיציל לכם את השינה – והוא לא בטלפון
שעון מעורר. (צילום: DAndreev/shutterstock)

לייף סטייל

השעון המעורר שיציל לכם את השינה – והוא לא בטלפון

מסתבר שהסמארטפון שלכם הוא האויב השקט של שנת הלילה. המומחים מסבירים איך שינוי קטן בחדר השינה יכול להפוך אתכם לרעננים יותר בבוקר

דניאל חתן
הוספת תגובה
השעון המעורר שיציל לכם את השינה – והוא לא בטלפון
שעון מעורר. (צילום: DAndreev/shutterstock)
אא

אז נכון, הטלפון החכם הפך למעין סכין שוויצרי מודרני – עושה הכל, יודע הכל, ואיכשהו גם מוצא דרך למנוע מאיתנו לישון כמו שצריך. אבל האם באמת כדאי לנו לוותר עליו בשעות הלילה ולחזור לשעון מעורר קלאסי? לפי המומחים, התשובה היא "כן" חד-משמעי.

הנייד מחוץ לחדר – ואתם בפנים

בואו נודה באמת: כמה פעמים אמרתם "עוד דקה" ומצאתם את עצמכם שוקעים עמוק לתוך סרטון רנדומלי על חתולים, או לתוך ויכוח סוער בטוויטר על סוגיית "האם אננס מתאים לפיצה"? ד"ר שליני פרותי מסבירה שהשארת הטלפון מחוץ לחדר יכולה לשפר משמעותית את איכות השינה שלכם. פחות גירויים, פחות הסחות, ופחות דחיינות שינה.

ומה לגבי הנודניק?

כפתור הנודניק – אותו חבר טוב-אך-מכשיל – הוא אחד הגורמים העיקריים לקימה לא אידיאלית. ד"ר פרותי מסבירה שלחיצה אחת אולי עוזרת להתעורר בהדרגה, אבל כשזה הופך להרגל של חמש לחיצות ברצף, בעצם אתם רק גורמים לעצמכם עייפות נוספת. המטרה היא לישון מספיק, כך שכשתשמעו את הצלצול – תהיו מוכנים לקום.

הטלפון – מסיח דעת רציני

מעבר לאור הכחול הידוע לשמצה שפוגע בהפרשת המלטונין (הורמון השינה), ד"ר דזיירזבסקי מסביר שהימצאות הטלפון ליד המיטה גורמת לנו להיות בסוג של "כוננות מתמדת". כל התראה קטנה עלולה להדליק את הסקרנות, ולפני ששמתם לב – אתם שוב עמוק בטיקטוק ב-2 בלילה.

אז מה עושים?

  1. שעון מעורר קלאסי – כזה שלא שולח לכם התראות מיותרות.
  2. שעת כיבוי מסכים – להפסיק עם הנייד לפחות חצי שעה לפני השינה.
  3. להחזיר את השינה למרכז – רוטינה קבועה של הרפיה תעזור להיכנס למצב שינה איכותי יותר.

בקיצור, אם אתם באמת רוצים להתעורר רעננים – תנו לטלפון לישון בחדר אחר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי