שומרים מלפפונים במקרר ככה? זו הטעות שהורסת לכם אותם
(צילום: sadecestock/shutterstock)

לייף סטייל

שומרים מלפפונים במקרר ככה? זו הטעות שהורסת לכם אותם

הם מככבים בסלטים, בלחם עם גבינה וגם כנשנוש בריא, אבל מה עושים כשהם מתרככים כבר ביומיים הראשונים? כך תשמרו עליהם טריים לאורך זמן

אלעד צור
הוספת תגובה
שומרים מלפפונים במקרר ככה? זו הטעות שהורסת לכם אותם
(צילום: sadecestock/shutterstock)
אא

המלפפון הוא כנראה הכוכב הבלתי מעורער של כל מקרר ישראלי.

עם פריכות מרעננת, טעם עדין ויכולת להשתלב כמעט בכל ארוחה — לא פלא שהוא תמיד נכנס לעגלת הקניות.

אבל רגע אחרי הקנייה מגיעה הבעיה: תוך יום או יומיים המלפפונים מתחילים להתעייף, הקליפה מתרככת, הפריכות נעלמת - ובמקום ביס מרענן, מקבלים ירק רפוי ומעט עצוב.

אז מה גורם למלפפון לאבד טריות כל כך מהר? מתברר שזו לא אשמתו - אלא איך שאנחנו שומרים אותו.

למה המלפפון "מתפרק" כל כך מהר?

  1. טמפרטורה קרה מדי - מתחת ל־7 מעלות צלזיוס, המלפפון מאבד יציבות ומתייבש מבפנים.

  2. לחות גבוהה - שומרת על סביבה רטובה שמרככת את הקליפה.

  3. שקית ניילון סגורה - לוכדת אדים ופוגעת בפריכות.

ולמרות מה שרבים חושבים - דווקא החלק הכי קר במקרר, כמו מאחורי החלב או ליד הקוטג' - הוא המקום הגרוע ביותר למלפפונים.

הפתרון: שיטה פשוטה, בלי טריקים ובלי ציוד מיוחד

  • שימו את המלפפונים במגירת הירקות - היא שומרת על טמפרטורה יציבה ולא קפואה.

  • עטפו כל מלפפון במגבת נייר יבשה - שתספוג עודפי לחות.

  • שימו את המלפפונים בקופסה פתוחה או חצי סגורה - כדי לאפשר אוורור.

איך מאריכים את חיי המדף של המלפפון אפילו יותר?

  • אל תשטפו אותם לפני ההכנסה למקרר - מים מעודדים ריקבון.

  • פזרו את המלפפונים בתוך הקופסה - שלא ילחצו זה על זה.

  • אם חתכתם מלפפון - עטפו אותו היטב בנייר סופג ושימו בקופסה נפרדת.

בשורה התחתונה:

אם תיתנו למלפפונים קצת מרחב נשימה, סביבה יבשה וטמפרטורה מאוזנת - הם יחזירו לכם באקסטרה פריכות וטעם.

נסו פעם אחת — ולא תאמינו כמה זה משנה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי