מצרכים (לכ-15 כדורים): 1 כוס תמרים מגולענים (עדיף מג'הול, רכים ועסיסיים) 1 כוס שקדים טחונים (או אגוזים אחרים לפי הטעם) 1/2 כוס קוקוס טחון 1 כף שמן קוקוס (לא חובה, אבל מוסיף רכות) 1 כפית תמצית וניל 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל מומלץ) קורט מלח 2 כפות מים או חלב שקדים (אם התערובת יבשה מדי) קוקוס טחון או שומשום לציפוי (אופציונלי) אופן ההכנה: במעבד מזון, טוחנים את התמרים עד שהם הופכים לעיסה חלקה. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקוקוס, שמן הקוקוס, הווניל, הקינמון והמלח. מעבדים עד שהתערובת מתאחדת. אם היא יבשה מדי, מוסיפים מים בהדרגה. יוצרים כדורים בגודל ביס ומגלגלים בקוקוס טחון או שומשום. מצננים במקרר לפחות חצי שעה להתייצבות. שומרים בקופסה אטומה במקרר – אם יישאר משהו אחרי הביס הראשון! טיפ טעים: רוצים גיוון? הוסיפו מעט קקאו לתערובת לקבלת טעם שוקולדי עמוק.