מתכונים ואוכל
אם היינו יודעים את כל הטכניקות הקולינריות של שפים, אין ספק שהיינו במקום אחר היום. טיגון ירקות במחבת קרה היא אחד הטריקים הנפוצים של שפים, שלא רבים מכירים אותוטיגון ירקות במחבת קרה היא טכניקה ששפים רבים משתמשים בה כדי להוציא את המיטב מהמרקם והטעם של הירקות.
בעוד שטיגון במחבת חמה הוא השיטה המסורתית והמוכרת, לטיגון במחבת קרה יש יתרונות ייחודיים שמבטיחים תוצאות שונות לחלוטין.למה בעצם שמישהו ירצה לטגן משהו במחבת קרה? אז זהו, שלדבריהם, במחבת קרה החימום נעשה בהדרגתיות שמאפשרת שחרור לחות בצורה מבוקרת ומאוזנת, וכך הירקות שומרים על המבנה הטבעי שלהם.
למה זה חשוב? כי יש ירקות, כמו בצל, שום וגזר, שלוקח להם הרבה זמן 'להתקרמל' ולשחרר את המתיקות הטבעית שלהם לתבשיל. השיטה הזו עוזרת להם לעשות בדיוק את זה. יתרון נוסף הוא שמחבת חמה יכולה לשרוף את הירקות מבחוץ ולהשאיר אותם קשים ולא מוכנים מבפנים. במחבת קרה לעומת זאת, הטמפרטורה עולה בהדרגה כך שהירקות מתבשלים בצורה שווה על כל חלקיהם.