סוף פסוק: כך תימנעו מדמעות בעת חיתוך בצל 
(Louiza Houache/shutterstock)

רץ בוואטסאפ

סוף פסוק: כך תימנעו מדמעות בעת חיתוך בצל 

לחיתוך בצל ללא דמעות ישנן שיטות משיטות שונות, יעילות יותר ופחות. נסו אחת מהשיטות הבאות שרצות ברשת, ואנחנו מקווים שהן יעבדו בשבילכם
מנחם גלזר
הוספת תגובה
סוף פסוק: כך תימנעו מדמעות בעת חיתוך בצל 
(Louiza Houache/shutterstock)
אא

 1. קירור הבצל לפני החיתוך   

   הכניסו את הבצל למקרר או למקפיא כ-10-15 דקות לפני החיתוך. הקור מאט את שחרור הגזים הגורמים לדמעות, מה שמפחית את הגירוי בעיניים.

2. שימוש בסכין חדה מאוד
   סכין חדה יותר חותכת את תאי הבצל בצורה חלקה ומפחיתה את כמות הגזים המשתחררים. כך, פחות גזים מגיעים לעיניים והן מגורות פחות.

3. חיתוך הבצל תחת זרם מים
   הניחו את הבצל מתחת לברז פתוח או בתוך קערה עם מים בזמן החיתוך. המים מסייעים לסלק את הגזים ולמנוע מהם להגיע לעיניים.

4. חבישת משקפי מגן
   משקפי מגן פשוטים, כמו משקפי שחייה, יכולים להגן על העיניים מפני הגזים המשתחררים מהבצל. כך נמנעת חשיפה ישירה לעיניים והגירוי מופחת.

5. חיתוך הבצל ליד מקור אוורור
   מאוורר המכוון לאזור החיתוך או חיתוך בסמוך לחלון פתוח יכולים לסלק את הגזים המגרים מהפנים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי