בשר מתורבת. אילוסטרציה
בשר מתורבת. אילוסטרציה. (צילום: Kitreel/shutterstock)

יהדות

"לא ברור שזה כשר": כדאי להמתין לפני שקונים בשר מתורבת

ישראל תהיה המדינה הראשונה בעולם שישווק בה בשר מתורבת, אבל לפני שמתנפלים על המדפים - יש לחכות לפסק הרבנים. מרן הרב יצחק יוסף הבהיר בעבר: יש המון בעיות הלכתיות באכילתו

י. נפתלי   
0
בשר מתורבת. אילוסטרציה
בשר מתורבת. אילוסטרציה. (צילום: Kitreel/shutterstock)
אא

משרד הבריאות העניק היום (רביעי) אור ירוק לפיתוח הבשר המתורבת לשיווק. בכך, עתידה להיות ישראל המדינה הראשונה בעולם שהמוצר החדשני יגיע לבית של כל אחד ואחת. אלא שבשיעור שמסר בעבר מרן הראשון לציון הרב יצחק יוסף שליט"א הוא הדגיש כי עלולות להיות בעיות הלכתיות חמורות מאוד באכילת הבשר המתורבת.

בשיעורו השבועי ביזדים בפרשת מטות-מסעי, הדגיש מרן הרב כי אפילו אם תותר אכילת הבשר המתורבת, עדיין יש להסתפק מה תהיה הגדרתו. "יש על זה מחלוקת גדולה מאוד", אמר הרב. "יש אומרים שדינו בשר גמור גם לעניין המתנה של שש שעות שסוף סוף יצא מבשר, ויש אומרים שלא. צריך מאוד לחוש לדבר הזה", פסק.

בשר מתורבת מבוסס על תאים שנלקחו מפרה או בעל חיים אחר וגדלו בתנאי מעבדה. ברבנות הראשית לישראל, סיפר אז מרן הרב יוסף, עצרו את מתן ההכשר. "איך נוכל לדעת שזה לא אבר מן החי? בהמה טמאה או כשרה? אי אפשר לדעת". 

בעבר, התפרסם בשמו של הגאון הגדול הרב הראשי דוד לאו כי הגדרתו של הבשר המתורבת תהיה "פרווה". עם זאת, באותה פסיקה הלכתית הדגיש כי יש לבחון לעומק את הליך הייצור של המוצר. ההליך שהוצג לו בבדיקתו, היה של הפקת בשר מתורבת שלא מבשר בהמה קיימת אלא על ידי תאי בהמה שהופקו משטיפת עוברים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי