קרדיט: canva

בריאות

דווקא עכשיו כדאי לכם לאכול יותר כוסברה. זו הסיבה

דווקא עכשיו כדאי לכם לאכול יותר כוסברה. הסיבה: היא מיטיבה גם עם הנפש שלנו, ויש לה תפקידים רבים בריפוי הגוף

מנחם גלזר   
0
קרדיט: canva
אא

כוסברה, הידועה גם בשם גד השדה, היא עשב תיבול נפוץ במאכלים קולינריים ברחבי העולם. מלבד הטעם והארומה המובהקים שלה, כוסברה מציעה גם כמה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים וכדאי לצרוך אותה דווקא עכשיו, היות ובין היתר היא מיטיבה עם  בריאות הנפש. 

1. עשיר בחומרים מזינים:

כוסברה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים. ויטמיני A, C ו-K, כמו גם אשלגן, סידן ומנגן. רכיבי תזונה אלו חשובים לבריאות הכללית ומשחקים תפקיד בתפקודי גוף שונים.

2. בריאות מערכת העיכול:

הצמח שימש באופן מסורתי לסיוע בעיכול. הוא מכיל תרכובות שעשויות לעזור לעורר אנזימי עיכול ולקדם עיכול בריא. זה עשוי גם לעזור להקל על תסמינים כגון נפיחות ובעיות עיכול.

3. תכונות אנטי דלקתיות:

לתרכובות מסוימות המצויות בכוסברה, כמו חומצה לינולאית וסינאול, יש תכונות אנטי דלקתיות. תכונות אלו עשויות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף ועשויות להועיל למצבים כמו דלקת פרקים, מחלות מעי דלקתיות ובריאות לב וכלי דם.

4. פעילות נוגדת חמצון:

הכוסברה עשירה בנוגדי חמצון המסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקים הנגרמים מרדיקלים חופשיים. נוגדי חמצון קשורים ליתרונות בריאותיים שונים, כולל הפחתת הסיכון למחלות כרוניות כגון סרטן, מחלות לב והפרעות ניווניות.

5. ויסות סוכר בדם:

מחקרים מסוימים מצביעים על כך שכוסברה עשויה לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם. זה עשוי להיות בעל אפקט היפוגליקמי, ולעזור לאנשים עם סוכרת או בסיכון לפתח אותה. 


6. ניהול כולסטרול:

הוכח כי לכוסברה השפעות פוטנציאליות להורדת כולסטרול. זה עשוי לעזור להפחית את רמות הכולסטרול LDL (הרע) תוך הגדלת הכולסטרול HDL (הטוב), ולקדם את בריאות הלב.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי