(קרדיט: canva)

בריאות

מהו דופמין, מדוע הוא חשוב ואלו מזונות מגבירים אותו בגופנו?

מהו דופמין, מדוע הוא חשוב ואלו מזונות מגבירים אותו בגופנו? את הכתבה הזו אתם חייבים 'לגזור' ולשמור

מנחם גלזר   
0
(קרדיט: canva)
אא

דופמין הוא נוירוטרנסמיטר (או בשמו הקליט יותר 'שליח כימי') במוח, הממלא תפקיד מכריע בתפקודים שונים בגוף.

הוא מכונה לעתים קרובות נוירוטרנסמיטר "הרגשה טובה" מכיוון שהוא מעורב בחוויית הנאה, מוטיבציה, תגמול וחיזוק.

דופמין חשוב מכמה סיבות:

1. תגמול ומוטיבציה:

דופמין מעורב במערכת התגמול של המוח. מה זה אומר? פשוט מאוד: כשהוא נמצא ברמה המספקת במוח שלנו אנחנו מסוגלים להרגיש סיפוק והנאה, ולחזק התנהגות של שמחה. 

2. בקרת תנועה:

דופמין עוזר לווסת את התנועה והקואורדינציה. ירידה ברמות הדופמין יכולה להוביל להפרעות תנועה כמו מחלת פרקינסון.

3. מצב רוח ורגש:

דופמין קשור לוויסות מצב הרוח.

חוסר איזון ברמות הדופמין נקשר למצבים כמו דיכאון, חרדה והתמכרות.

בעוד שתרופות מסוימות יכולות להשפיע על רמות הדופמין, ישנם גם מזונות שעשויים לעזור להגביר את הדופמין באופן טבעי:

1. מזונות עשירים בחלבון:

מזונות עשירים בחלבון מכילים חומצות אמינו המשמשות לייצור דופמין. ברשימה הזו תמצאו בשר רזה, עופות, דגים, ביצים, מוצרי חלב, קטניות ואגוזים.

2. מזונות עשירים בטירוזין:

טירוזין היא חומצת אמינו המעורבת בייצור דופמין. מזונות שמכילים טירוזין הם שקדים, אבוקדו, בננות, ביצים ומוצרי חלב.

3. מזונות עם נוגדי חמצון:

נוגדי חמצון יכולים לסייע בהגנה על נוירונים המייצרים דופמין, מפני מתח חמצוני. מזונות כמו פירות יער, עלים ירוקים ושוקולד מריר - עשירים בנוגדי חמצון.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי