הסוף להתלבטות בסופר: כך תבחרו את הפירות הכי טריים ובשלים
(צילום: R R/shutterstock)

בריאות

הסוף להתלבטות בסופר: כך תבחרו את הפירות הכי טריים ובשלים

בסימן קיץ: המדריך לבחירת הפירות הקיציים הכי טריים בסופר או אצל הירקן, שיחסוך מכם מפח נפש

ת. כהן   
0
הסוף להתלבטות בסופר: כך תבחרו את הפירות הכי טריים ובשלים
(צילום: R R/shutterstock)
אא

מי מאיתנו לא נתקל בבעיה הנפוצה בסופר או אצל הירקן, כאשר אנחנו מיישרים מבט חסר אונים אל הפירות ולא יודעים במי לבחור? בדיוק בשביל זה הכנו לכם מקבץ טיפים שיסייעו לכם לשים סוף ללבטים ולחזור הביתה עם הסחורה הטובה והעסיסית ביותר.  

כך תבחרו נכון את הפירות שלכם בקיץ: 

1) אבטיח - כמעט בכל בית ממהרים ליהנות מאבטיח מתוק כבר בתחילת הקיץ, מרענן ומלא נוזלים. כדי לדעת האם האבטיח טוב ואיכותי, ישנן מספר דרכים: 

* בחנו את הגבעול - אבטיח בשל וטוב יתעטר בגבעול צהבהב הנראה מעט "יבש", שאותו יהיה קל לתלוש. 

* קליפה  - על הקליפה תבחינו בכתם עגול גדול, שזהו למעשה הכתם שנוצר כתוצאה ממפגש של האבטיח עם האדמה. אם הכתם בגוון כתום או צהוב, ככל הנראה האבטיח בשל וטוב. היזהרו מכתמים נוספים המופיעים על האבטיח ומעידים על שהייה ממושכת בשמש וחוסר טריות.  

* ריח - לאבטיח בשל וטוב יש כמעט תמיד ריח שלא ניתן לפספס. אם אתם לא מצליחים להריח שום ריח, ככל הנראה מדובר באבטיח ששהה ממושכות במחסן וכדאי לבחור אבטיח אחר. 

* הדפיקה המוכרת - ניתן לנקש על האבטיח ולגלות האם הוא טוב באמצעות הצליל שמתקבל. אם תשמעו צליל הד ברור, ככל הנראה מדובר באבטיח איכותי בעל מרקם טוב ולא קמחי. 

2) מלון - פרי קייצי כיפי ומרענן. גם פה יש מספר דרכים לבדוק הא המלון בשל וטעים ולא תפל וחסר טעם: 

* ריח - אין דרך טובה יותר לזהות מלון איכותי מאשר הריח האופייני לו. אם אתם מריחים ריח חזק של מלון, ככל הנראה מדובר במלון טרי. מלון ישן יהיה נטול ריח או בעל ריח של עשב.  

* קליפה - הקליפה מיד תהיה בגוון כתמתם צהבהב. מלון בעל פגמים על הקליפה או צבע ירקרק מעיד על חוסר טריות. לחיצה קלה על הקליפה תיצור שקע קל ולאחר מכן השקע ייעלם ותשוב צורת המלון הטבעית. זה סימן שמדובר במלון איכותי וטוב. אם השקע לא נעלם, דעו כי המלון לא טרי וכדאי לחפש מלון אחר.  

* נקישה - כמו באבטיח, נקישה או טפיחה על מלון תשיב צליל הד חלול. אם לא שמעתם צליל כזה, כלל הנראה מדובר במלון לא טרי.  

3) אננס- כשמדובר בטריות כדאי לבחור באננס בעל קליפה קשה ללא שקעים וסדקים.  

* לחיצה - אם לחצתם קלות על האננס והוא מרגיש לכם רך, סימן שקטפו אותו טרם בשלותו והוא אוכסן ממושכות במחסן וככל הנראה לא טרי. אם תלחצו על האננס ויוצר שקע שייעלם מיד, ככל הנראה מדובר באננס טרי.    

* חלק תחתון - אננס טרי תמיד יהיה בעל בסיס לח.  

* ריח - ריח משגע של אננס הנודף מהפרי, מעיד על טריותו. אננס נטול ריח מעיד כי הוא ישן וככל הנראה כדאי לבחור באננס אחר.  

* עלים - באננס בשל וטרי, העלים תמיד ייתלשו בקלות. אם קשה לתלוש את העלים, ככל הנראה מדובר באננס ישן. 

4) ענבים - * צבע - ענבים ירוקים טריים ובשלים יהיו תמיד בעלי גוון ירוק בהיר. אם הענבים בצבע ירוק כהה, ככל הנראה הם עדיין לא בשלים. אשכול ענבים קטן מעיד בד"כ על ענבים שאינם טריים ומתחילים להרקיב - ולכן התחילו לנשור מהאשכול.  

* ענפי האשכול - צבע ענפי האשכול חשוב גם כן. בענבים טריים צבע הענפים של האשכול יהיה זהה לצבע הענבים - ירוק בהיר וכעט ללא כתמים ופגמים.  

5) תותים - * צבע - גוון אדום בוהק ללא כתמים לבנים, מעיד על טריות התותים. עלה התות צריך להיות בצבע ירוק ברור ורענן וללא גוונים צהובים המעידים על התייבשות וחוסר טריות. טריק נוסף הוא לנסות לקטוף את עלה התות מהפרי. אם הוא ניתק בקלות, סימן שהתות טרי וטוב.  

* ריח - תותי טריים הם בעלי ריח מובהק קייצי ורענן של תות. כדאי לבחור תמיד באריזת תותים הכי ריחנית.  

6) מנגו - * צבע - מנגו טרי יהיה בעל גוון בהיר ורענן. כתמים כהים על הקליפה מעידים על שיא בבשלות של הפרי, ובמקרה כזה כדאי לאכול אותו ממש בסמוך לקנייה או לוותר ולבחור מנגו בעל קליפה יפה וחלקה וללא פגמים. 

* קליפה - לחיצה על קליפת המנגו תיצור שקע קטן. אם השקע מרגיש עתיר בלחות בעת הלחיצה, כדאי לוותר ולבחור במנגו אחר. הקליפה צריכה להיות קשה ומוצקה.  

* ריח - מנגו טרי הוא בעל ריח חזק, בעיקר באזור הקרוב ל"פטמה" של הפרי.  

7) אפרסק - * ריח - אפרסקים טריים יהיו בעלי ניחוח חזק של אפרסק ונטולי ניחוח לוואי.  

* קליפה - אפרסק טרי יהיה בעל קליפה קשה וכשתלחצו עליו תוכלו לחוש זאת בוודאות. צבע הקליפה צריך להיות בהיר ויפה. כתמים לבנים על האפרסק מעידים כי הוא עדיין אינו בשל, גם אם הוא רך.  

8) תפוז - תפוז בשל יהיה בעל ניחוח חזק וקליפה אחידה ללא פגמים. בנוסף, תפוז טרי יהיה כבד יותר מאלו שלא.

* קליפה - נקבוביות בולטות יותר על הקליפה, מעידות על טריות הפרי. צבע הקליפה צריך להיות אחיד וללא כתמים.  

9) משמש - * צבע - משמש טרי יהיה בעל גוון אחיד וללא כתמים, בעיקר לא כאלו בגוון אדמדם המעידים על תחילת ריקבון.

* קליפה - כדאי לבחור במשמש חלק ללא פגמים וסימנים חריגים על הקליפה.

* לחיצה - אם תלחצו על המשמש תראו שנוצר שקע קל והוא נמעך יחסית בקלות. גם זה מעיד על משמש טרי. 

בהצלחה. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי