מתכון למרק עדשים
מתכון למרק עדשים (צילום: BeyzaAjans/shutterstock)

מתכונים ואוכל

שבת חורפית: מתכון למרק עדשים

לפניכם מתכון למרק עדשים עשיר בהרבה דברים טובים, במיוחד לימים החורף הקרים. גב' ד. קדוסי מזמינה אתכם לנסות מתכון שיחמם לכם את הגוף

גב' ד. קדוסי   
1
מתכון למרק עדשים
מתכון למרק עדשים (צילום: BeyzaAjans/shutterstock)
אא

מרק עדשים טעים ומשביע

למצרכים:
2 בצלים קצוצים
2 עגבניות קצוצות
3 שיני שום קצוצות
2 ענפי סלרי קצוצים עם העלים
כוס עדשים כתומות מושרות במשך שעה במים קרים
כוס עדשים ירוקות מושרות במשך שעה במים קרים
חצי כוס גריסי פנינה מושרים חצי שעה במים
3 גזרים חתוכים קוביות קטנות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
קישוא או זוקיני חתוך לקוביות

תבלינים: 2 כפות רסק איכותי, כף מלח, פלפל, כף חוויג׳ מרק, כף כמון , כף מרק עוף
לקראת הסוף חופן כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה:
מטגנים בצל במעט שמן להזהבה, מוסיפים סלרי, עגבניות, שום מטגנים עוד עשר דקות, מוסיפים עדשים וגריסים אחרי שסיננו מהמים.

מוסיפים רסק, תבלינים וירקות ומטגנים הכל במשך 5 דקות. אחרי כן ממלאים את הסיר במים רותחים (3/4 מגובה הסיר) ומביאים לרתיחה. מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה כשעה ומדי פעם מערבבים.

בסוף לקצוץ חופן כוסברה ולפזר.

מומלץ לסחוט כמה טיפות לימון בהגשה. ושיהיה חורף בריא, בתיאבון!

מתכון למרק עדשים (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכון למרק עדשים | הרב והשף מאיר בראל: איך בודקים קטניות? איך בודקים קטניות מתולעים?

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
מתכון למרק עדשים (צילום: BeyzaAjans/shutterstock)
שידור חי