בריאות
צרבת היא אחת התופעות המציקות ביותר, במהלכה עולים מהקיבה נוזלים חומציים הישר אל הוושט ויוצרים תחושת צריבה בגרון ובחזה. בד"כ צרבת נגרמת כתוצאה מליקוי זמני בפעילות השסתום שבין הוושט לקיבה - דבר הגורם לעליית התוכן שבקיבה שלנו אל הוושט.
אז מה עושים? לתזונה יש אפקט משמעותי בגרימת צרבת, ולחילופין - ריפוי ומניעה של צרבת. מלבד שימוש בתרופות קונבנציונליות, אלו המזונות הטבעיים שכדאי לכם לאכול במידה ואתם סובלים מצרבת:
אכילת מזונות העתירים בסיבים תזונתיים וקלים לעיכול מעולים לטיפול בצרבת - כדוגמת: תפוחים, בננות, אגסים, חסה אגוזים ושקדים.
שתיית מים קרירים - המפחיתים את החומציות ומקלים על תחושת הצריבה.
שתיית חלב - הסידן המצוי בחלב מסייע בנטרול מיצי הקיבה החומציים ומקל על תסמיני צרבת באופן מידי, אם כי לאחר זמן קצר תורגש צרבת מוגברת יותר אך אל דאגה - שתו כוס חלב נוספת על מנת לסייע בהרגעה של הצרבת.
מלפפון - מפחית את החום בקיבה ומרגיע את תחושת הצריבה.
ג'ינג'ר - לצרבת חמורה המלווה בעיקר בבחילה, מומלץ לשלב את הג'ינג'ר עם מים קרים ולשתות.
אכילת תפוחים חמוצים - רסק או מיץ מתפוחים חמוצים עשויים להקל על הצרבת.
אכילת ארוחות קטנות של מזון טרי מבושל או מאודה כל מספר שעות, תקל מאוד במניעת צרבת.
בהצלחה.
*הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף לייעוץ רפואי
מה מרגיע צרבת? איך להעביר צרבת במהירות | טיפ בריאותי אדיר: שימו בצל בקערת מים מתחת למיטה ותראו פלאים