מתכננים לנחות באבו דאבי? אלו אתגרי הכשרות שמחכים לכם
אילוסטרציה. (צילום: kiraziku2u/shutterstock)

יהדות

מתכננים לנחות באבו דאבי? אלו אתגרי הכשרות שמחכים לכם

מגיעים למדינות המפרץ? היזהרו עם החלב. הרב הגאון אהרון חסקל, ראש מערך כשרות סטאר קיי - מסביר על הקושי במציאת חלב פרה ואתגרי הכשרות בדובאי, אבו דאבי ובחריין

ת. כהן   
0
מתכננים לנחות באבו דאבי? אלו אתגרי הכשרות שמחכים לכם
אילוסטרציה. (צילום: kiraziku2u/shutterstock)
אא

מדינות המפרץ (דובאי, אבו דאבי ובחריין),הפכו לאחרונה ליעד תיירותי מוביל, כשאלפי יהודים פוקדים את המקום מאז החתימה על הסכמי השלום. ראש מערך כשרות סטארק קיי בישראל, במזרח התיכון ובאירופה - הגאון הרב אהרון חסקל, מסביר על אתגרי ההכשרה המורכבים במדינות המפרץ בדרך אל הענקת תעודת הכשרות המיוחלת. 

"כל הכשרה של מטבח בבית מלון שהיה עד כה לא כשר והפיכת המטבח לכשר, הוא אתגר מורכב כשלעצמו. מערך המשגיחים עובר הכשרה ארוכה ודקדקנית וההשגחה במקרים אלו חייבת להיות דקדקנית, על מנת שמי שמבקש לאכול בכשרות מהודרת יוכל לאכול ללא כל חשש", מסביר הרב חסקל.  

"בשבועות האחרונים כולם מדברים על הסכמי השלום עם מדינות המפרץ ועל כך שבחודשים הקרובים יעדים כמו דובאי, אבו דאבי ובחריין יהפכו ליעד תיירותי. ישנן בעיות רבות שעלולות לצוץ, אני אתן דגש על בעיה מרכזית אחת שרבים לא יודעים עליה והיא דווקא בדברים הקשורים למטבח החלבי. עד היום המשגיחים ברחבי העולם על תעשיית החלב וייצור גבינות, היו צריכים להכשיר קווי ייצור של מוצרים בחלב נכרי לטובת ייצור של מוצרים בחלב ישראל.

"זוהי הכשרה מסוג אחד. לעומת זאת, במדינות המפרץ בהם נפוץ  מאד גם חלב גמלים (יותר נכון חלב נאקות) שהינו חלב טמא, ההכשרה של קווי הייצור מורכבת יותר כיוון שמדובר מייצור של חלב טמא לחלב כשר. זה נוגע לא רק לקווי הייצור אלא גם למכונות הקפה ולשאר המכשירים שמשמשים להגשת חלב, גבינה ושאר מוצרי חלב".

הרב חסקל הנחשב למומחה כשרות ומסתובב בכל רחבי העולם כבר במשך 35 שנה מציין כי מדובר באתגר עבור כל מערך הכשרות העולמי. עוד מבקש הרב למסור מסר חשוב לאוכלי חלב נוכרי המסתמכים על ההיתר של מרן הגר"מ פיינשטיין זצוק"ל: "חשוב להדגיש כי היתר לחלב נוכרי הוא לא לכתחילה, אלא רק במצבים שבאמת נאלצים להשתמש בו כשאין ברירה. בנוסף, שימוש בחלב נוכרי רלוונטי למדינות באירופה ובארה"ב - שם ישנו פיקוח אדוק על ייצור החלב, אך וודאי לא במדינות המפרץ בהן מותר ע"פ חוקי האסלם לאכול את בשר הגמל בלבד ולשתות את חלב הנאקה, אך לא חלב של חיה אחרת."

"חשוב שמי שנוסע להתארח במלונות בדובאי או בשאר מדינות המפרץ, שיידע שייצור חלב פרה אינו  פשוט כלל, אולם מצוי מאד חלב נאקות, משום שבחודשי הקיץ החמים הטמפרטורה עשויה להגיע לחמישים מעלות, וגם בשאר חודשי השנה, מדובר במדינה חמה מאד, תנובת החלב של הפרות דלה באופן משמעותי. קיים קושי גדול לגדל פרות בחום הזה, אם לא דואגים להם לרפת ממוזגת בכל שעות היום. זו הסיבה שחלב גמלים נפוץ יותר במקומות האלה", מציין הרב לסיום.  

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי