יהדות
התמר הוא אחד הפירות הנפלאים שבהם נשתבחה ארץ ישראל: "ארץ זבת חלב ודבש"
אנחנו מברכים עליו בט"ו בשבט וכן גם בסימני ראש השנה.
אז איך בודקים אותו לפני שאוכלים?
הרב דורפמן מסביר היטב בסרטון: "חוצים את התמר לשניים, מוציאים את הגרעין.
"לוקחים את התמר מול אור, שמש או מנורת פלורסנט ובודקים היטב אם יש כתם שחור. אם לא אז סימן שהוא נקי - צריך להסתכל בחלק העליון ששם יש חרקים (בדר"כ).
"הרב מדבר גם לגבי תאריך מילוי, ותאריך ייצור שכדאי לראות על מה מדובר. באופן כללי לא רק על תמרים".
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו