אל תזרקו את הקליפה, תאכלו אותה!
(צילום: yackers1/shutterstock)

בריאות

אל תזרקו את הקליפה, תאכלו אותה!

מפתיע לגלות שיש מאכלים הקליפה שלהם מעולה. קליפתו זרק? לא בטוח

אריה ניסן   
0
אל תזרקו את הקליפה, תאכלו אותה!
(צילום: yackers1/shutterstock)
אא

שימו לב לזה:

-40 אחוזים מקליפת הביצה מורכבים מסידן ומספיק שתאכלו חצי ממנה כדי לספק לגוף את הכמות היומית המומלצת - 1,000 מיליגרם.

הממברנה שהיא הקרום שמפריד בין הקליפה לביצה - מכילה חלבון טהור בצורת קולגן.

-קליפת תפוז היא דווקא דבר שחלק מהאנשים אוכלים. קליפת התפוז מכילה פי 3 יותר ויטמין C ופי 4 יותר סיבים מהפלחים שאתם כן אוכלים. בנוסף, הקליפה מכילה כמות מכובדת של חומצה פולית, סידן והוויטמינים A, B1, B2 ו-B6.

כדאי לצפות את הקליפות בסוכר ולאפות אותן בתנור וככה לייצר ממתק מענג במיוחד או פשוט להוסיף אותן לתה רותח כדי לחלץ מהן את כל הערכים המזינים.

-ברוקולי וכרובית הם ירקות שרבים אוכלים במטרה ברורה לשפר את הבריאות. מחקר שפורסם באוניברסיטת אוהיו מצא כי העלים של הירקות האלו נמנים עם המקורות העשירים ביותר של סידן מהצומח. בנוסף, העלים עשירים בברזל, ויטמין A וסיבים תזונתיים.

את השורשים אפשר לאכול כמו שהם או להשתמש בהם להכנת מאפים ופשטידות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי