
לייף סטייל

אם גם אתם חוטפים מבט מהסבתא בכל פעם שאתם מתקרבים עם שק תפוחי אדמה למקרר - יש לכם הפעם גיבוי. לא פחות ממהפכה התגלתה לאחרונה ברשת, כשמאות גולשים שיתפו את השיטה שלהם לשמור על תפוחי אדמה טריים - ובמרכז השיטה: הקירור.
הכול התחיל בשאלה פשוטה של גולשת בפייסבוק שהתלוננה: "למה התפודים שלי נובטים אחרי שבוע?"
אבל בין התשובות הרבות, הייתה תגובה אחת שהדליקה את כולם: "אני שמה אותם במקרר - והם מחזיקים לי חמישה חודשים!"
גולשים רבים מיהרו לאשר:
הקירור עוזר לתפוחי האדמה להישאר מוצקים, לא לנבוט - ובעיקר לא להירקב כל כך מהר.
וזה לא רק טיפ סבתות מודרני - גם המומחים מצטרפים.
בארגון הבינלאומי "Love Food Hate Waste", שעוסק בבטיחות מזון וצמצום בזבוז, עדכנו את ההמלצה הרשמית:
לשמור תפוחי אדמה במקרר, בטמפרטורה של פחות מ־5 מעלות.
לטענתם, זה שומר על הטריות פי שלושה זמן.
אם תפוח האדמה כבר נבט - אפשר להסיר את הנבטים ולאכול (בתנאי שהוא תקין).
אבל אם יש עליו עובש, כתמים ירוקים, ריח לא נעים או שהוא רך מדי - זה הזמן לומר שלום ולשלוח אותו לפח.
אז מה כדאי לעשות בפעם הבאה שאתם חוזרים מהשוק?
לפנות מקום קטן במגירת הירקות - ולשכוח את המיתוס הישן.
כי דווקא בקור, התפודים נשארים בחיים - ואתם מרוויחים עוד שבועות של שימוש בלי הפתעות לא נעימות.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו