תפוחי אדמה במקרר? כן, וזה אפילו מומלץ
(צילום: Kitreel/shutterstock)

לייף סטייל

תפוחי אדמה במקרר? כן, וזה אפילו מומלץ

שנים אמרו לנו: "אל תשימו תפוחי אדמה במקרר – הם יתקלקלו!" עכשיו מתברר שדווקא שם, בקור, הם שורדים הרבה יותר

אלעד צור
הוספת תגובה
תפוחי אדמה במקרר? כן, וזה אפילו מומלץ
(צילום: Kitreel/shutterstock)
אא

אם גם אתם חוטפים מבט מהסבתא בכל פעם שאתם מתקרבים עם שק תפוחי אדמה למקרר - יש לכם הפעם גיבוי. לא פחות ממהפכה התגלתה לאחרונה ברשת, כשמאות גולשים שיתפו את השיטה שלהם לשמור על תפוחי אדמה טריים - ובמרכז השיטה: הקירור.

הכול התחיל בשאלה פשוטה של גולשת בפייסבוק שהתלוננה: "למה התפודים שלי נובטים אחרי שבוע?"

אבל בין התשובות הרבות, הייתה תגובה אחת שהדליקה את כולם: "אני שמה אותם במקרר - והם מחזיקים לי חמישה חודשים!"

מהפכת הקור במגירת הירקות

גולשים רבים מיהרו לאשר:

הקירור עוזר לתפוחי האדמה להישאר מוצקים, לא לנבוט - ובעיקר לא להירקב כל כך מהר.

וזה לא רק טיפ סבתות מודרני - גם המומחים מצטרפים.

בארגון הבינלאומי "Love Food Hate Waste", שעוסק בבטיחות מזון וצמצום בזבוז, עדכנו את ההמלצה הרשמית:

לשמור תפוחי אדמה במקרר, בטמפרטורה של פחות מ־5 מעלות.

לטענתם, זה שומר על הטריות פי שלושה זמן.

ומה בכל זאת חשוב לדעת?

אם תפוח האדמה כבר נבט - אפשר להסיר את הנבטים ולאכול (בתנאי שהוא תקין).

אבל אם יש עליו עובש, כתמים ירוקים, ריח לא נעים או שהוא רך מדי - זה הזמן לומר שלום ולשלוח אותו לפח.

אז מה כדאי לעשות בפעם הבאה שאתם חוזרים מהשוק?

לפנות מקום קטן במגירת הירקות - ולשכוח את המיתוס הישן.

כי דווקא בקור, התפודים נשארים בחיים - ואתם מרוויחים עוד שבועות של שימוש בלי הפתעות לא נעימות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי