משני מרכיבים בלבד: כך תוכלו להכין סוכריות גומי בריאות בבית
(צילום: Pashu Ta Studio/shutterstock)

נשים

משני מרכיבים בלבד: כך תוכלו להכין סוכריות גומי בריאות בבית

הן רכות, צבעוניות ומתוקות בדיוק במידה – והכי חשוב? אתם יודעים בדיוק מה יש בהן. מתכון קליל לסוכריות גומי טבעיות שתכינו עם הילדים בקיץ – משני מרכיבים בלבד

עידו לוי
הוספת תגובה
משני מרכיבים בלבד: כך תוכלו להכין סוכריות גומי בריאות בבית
(צילום: Pashu Ta Studio/shutterstock)
אא

ש משהו פשוט ממכר בסוכריות גומי. המרקם הקפיצי, הצבעים המשמחים, התחושה הנעימה שמתפוצצת בפה... אבל אז מגיע הרגע שבו אתם, כהורים, מציצים בטעות על רשימת המרכיבים של הסוכריות הקנויות - ומבינים די מהר למה עדיף שהן יישארו על המדף.

אבל מה אם היינו אומרים לכם שאתם יכולים להכין את הגרסה הביתית, הבריאה והטעימה שלהן - ממש עם הילדים, ובלי טיפה אחת של חומרים מוזרים?

סוכריות גומי ביתיות בשני מרכיבים

המתכון הבא לא רק קל ופשוט - הוא גם הזדמנות מעולה להעביר אחר צהריים קייצי עם הילדים במטבח. הפעם בחרנו להשתמש באבטיח (כי קיץ וזה...), אבל אפשר לגוון עם מלון, תותים, מנגו או כל פרי שאתם אוהבים. "המתכון הזה לא רק בריא ונטול תוספים, הוא גם דרך מהנה לבלות זמן איכות עם הילדים דווקא בחופשת הקיץ."

אז מה צריך?

איך מכינים?

1. טוחנים את האבטיח:
שמים את קוביות האבטיח בבלנדר וטוחנים עד שמתקבל מיץ חלק. אין צורך להוסיף מים.

2. מסננים (אם רוצים):
מעבירים את הנוזל דרך מסננת דקה. זה לא חובה, אבל אם אתם רוצים מרקם ממש חלק - כדאי.

3. מבשלים בעדינות:
שופכים את המיץ לסיר קטן, מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב עם מטרפה. מדליקים אש נמוכה וממשיכים לערבב עד שהכול נמס ונראה חלק. שימו לב - לא מרתיחים.

4. יוצקים לתבניות:
יש לכם תבניות סיליקון חמודות? מעולה. אם לא - גם תבנית רגילה תעבוד, ואפשר פשוט לחתוך אחר כך לקוביות.

5. מקררים:
מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהסוכריות מתייצבות לגמרי.

6. מחלצים - ואוכלים!
מוציאים מהתבניות, מכניסים לקופסה אטומה, ושומרים במקרר (אם נשאר משהו...) עד שבוע.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי