
חדשות

למרות שהוא מזוהה עם ארצות הברית, מקור ההמבורגר הוא דווקא בגרמניה. שמו מגיע מהעיר המבורג, שם נהגו להכין קציצות בשר שטוחות שנקראו "Hamburg steak". מהגרי עבודה גרמנים הביאו את המנה לאמריקה - ומשם הכל היסטוריה.
מי שחיבר בין קציצת הבשר ללחמנייה (ויצר את המבורגר "הסנדוויץ'") היה ככל הנראה לואיס לאסן מקונטיקט, שהגיש את ההמבורגר הראשון בלחמנייה ביריד מקומי בשנת 1900.
במסעדות יוקרה ברחבי העולם מכינים גרסאות של המבורגרים עם קוויאר, זהב 24 קראט, כמהין וגבינות נדירות. ההמבורגר של Fleur בלאס וגאס היה מהיקרים בעולם - 5,000 דולר ליחידה.
ההמבורגר הוא אחד המזונות הנפוצים ביותר בארצות הברית. אמריקאי ממוצע צורך כ־150 המבורגרים בשנה.
בשנת 2017 נרשם שיא גינס: המבורגר במשקל של מעל 800 קילוגרם! לקח עשרות שפים, מנופים ומנגל עצום כדי להכין את הקציצה הענקית הזו.
ההמבורגר הוא אחד האייקונים הראשונים שהופיעו בתפריטי מחשב גרפיים, בגלל השכבות הברורות שלו - לחמנייה, חסה, גבינה, קציצה, עגבנייה. כיום זה הפך לאייקון נפוץ (≡) בתפריטים של אתרים ואפליקציות - מה שנקרא "hamburger menu".
כן, יש יום מיוחד למאכל הזה, והוא מצוין בכל העולם ב־28 במאי. זה היום שבו מסעדות רבות מציעות המבורגרים במחיר סמלי או בגרסאות מיוחדות.
המבורגר טבעוני או צמחוני קיים עוד משנות ה־80, אך בשנים האחרונות תפס תאוצה - עם פיתוחים כמו Beyond Meat או Impossible Burger שמדמים טעם ומרקם של בשר, בלי בשר.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו