המתכון שכולם יבקשו: בלינצ’סים מושלמים לשולחן שבועות
(צילום: KraEnis/shutterstock)

מתכונים לשבועות

המתכון שכולם יבקשו: בלינצ’סים מושלמים לשולחן שבועות

לשולחן החג: בלינצ’סים רכים במילוי פירה תפוחי אדמה, בצל ופטריות - בלי גבינה, אבל עם טעם עשיר ומרקם קריספי. מתכון קליל שמתאים בול לשבועות

דוד שריקי
הוספת תגובה
המתכון שכולם יבקשו: בלינצ’סים מושלמים לשולחן שבועות
(צילום: KraEnis/shutterstock)
אא

חומרים לבלילה (כ-8 בלינצ’סים):

  • 1 כוס קמח לבן או חצי-חצי עם קמח כוסמין

  • 2 ביצים

  • 1 כוס חלב (או מים למי שרוצה פרווה)

  • ¼ כפית מלח

  • כף שמן

  • מעט חמאה או שמן לטיגון

הכנה:

  1. טורפים את כל החומרים יחד לבלילה חלקה (אפשר עם מטרפה או בלנדר).

  2. נותנים לבלילה לנוח 10-15 דקות.

  3. מחממים מחבת טפלון קטנה עם מעט חמאה/שמן, יוצקים מצקת מהבלילה, ומטים את המחבת לסיבוב כך שתצפה את כל התחתית.

  4. מטגנים כחצי דקה מכל צד - עד להזהבה עדינה. שומרים בצד.

למילוי:

אופן ההכנה:

  1. מועכים את תפוחי האדמה לפירה גס.

  2. במחבת, מטגנים את הבצל עד שמזהיב ממש (לא לוותר על הקרמול), מוסיפים את הפטריות ומבשלים יחד עד שהן מצטמצמות.

  3. מוסיפים את הבצל והפטריות לפירה, מתבלים לפי הטעם. נותנים לזה להתקרר מעט לפני המילוי.

הרכבת הבלינצ’סים:

  1. מניחים כף-שתיים מהמילוי במרכז כל בלינצ’ס, מקפלים את הצדדים ומגלגלים.

  2. מסדרים בתבנית עם מעט שמן או חמאה מלמטה.

  3. אופציה: למרוח מעט חמאה מעל הבלינצ’סים ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-10 דקות - שיצאו קריספיים ויפים.

  4. אפשר גם לטגן מעט את הבלינצ’סים הממולאים על מחבת - חצי דקה מכל צד - זה נותן צבע וטעם נפלא.

איך מגישים?

עם שמנת חמוצה, יוגורט סמיך, או מטבל שום לימוני בצד.
ולשדרוג לשולחן חג: פזרי מעל בצל מטוגן נוסף וענפי טימין טריים - חגיגה אמיתית!

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי