
מתכונים לשבועות

בצל קטן קצוץ, מטוגן עד זהוב
250 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
200 גרם גבינת קוטג'
100 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק, פרמזן, קשקבל - מה שאוהבים)
3 ביצים
3 כפות קמח כוסמין (או רגיל, או קמח תפוח אדמה לגרסה ללא גלוטן)
כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט (לא חובה אבל מוסיף הרבה)
מעט שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בינונית (רצוי זכוכית או פיירקס).
מגררים את הקישואים וסוחטים מהם היטב את הנוזלים - זה חשוב, אחרת הפשטידה תצא רטובה מדי. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומפיץ ריח של בית.
בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי הגבינות, מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, הקישואים, הבצל והתבלינים. מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה, לא לערבב יותר מדי - שהטעמים לא יתעמעמו.
שופכים לתוך התבנית, ואם רוצים - מפזרים מעל מעט גבינה צהובה לתוספת צבע וטעם. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה יציבה וזהובה.
טיפ קטן
אפשר לגוון ולהוסיף לתערובת גם תרד או מנגולד קצוצים שטוגנו קלות, או אפילו בצל ירוק קצוץ דק. אם רוצים גרסה עשירה יותר - חצי כוס שמנת מתוקה תעשה פלאים.
מתחילים את השנה עם זכויות של זיכוי הרבים וזוכים בשפע עצום - לחצו כאן >>>
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו