ה־פשטידה של שבועות: קישואים, גבינות וניחוח של בית
(צילום: minadezhda/shutterstock)

מתכונים לשבועות

ה־פשטידה של שבועות: קישואים, גבינות וניחוח של בית

קישואים טריים, שלושה סוגי גבינה וטיפת אגוז מוסקט - מתכון חגיגי לפשטידה שתתפוס את מרכז השולחן בערב החג. ואולי גם את הלב

דוד שריקי
הוספת תגובה
ה־פשטידה של שבועות: קישואים, גבינות וניחוח של בית
(צילום: minadezhda/shutterstock)
אא

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בינונית (רצוי זכוכית או פיירקס).

מגררים את הקישואים וסוחטים מהם היטב את הנוזלים - זה חשוב, אחרת הפשטידה תצא רטובה מדי. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומפיץ ריח של בית.

בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי הגבינות, מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, הקישואים, הבצל והתבלינים. מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה, לא לערבב יותר מדי - שהטעמים לא יתעמעמו.

שופכים לתוך התבנית, ואם רוצים - מפזרים מעל מעט גבינה צהובה לתוספת צבע וטעם. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהפשטידה יציבה וזהובה.

טיפ קטן

אפשר לגוון ולהוסיף לתערובת גם תרד או מנגולד קצוצים שטוגנו קלות, או אפילו בצל ירוק קצוץ דק. אם רוצים גרסה עשירה יותר - חצי כוס שמנת מתוקה תעשה פלאים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי