פסטה פומודורו כמו באיטליה: אתם חייבים להכיר את המתכון הזה
(צילום: Brent Hofacker/shutterstock)

מתכונים חלביים

פסטה פומודורו כמו באיטליה: אתם חייבים להכיר את המתכון הזה

מתכון לפסטה איטלקית קלאסית – פסטה פומודורו (Pasta al Pomodoro) – כמו שאיטלקים מכינים בבית. אין צורך בתחכום – רק בחומרי גלם טובים, כוונה טובה, וזמן להנות מהתהליך

דוד שריקי
הוספת תגובה
פסטה פומודורו כמו באיטליה: אתם חייבים להכיר את המתכון הזה
(צילום: Brent Hofacker/shutterstock)
אא

מרכיבים (ל-2 מנות נדיבות):

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה

בסיר גדול עם הרבה מים רותחים ומלוחים כמו מי ים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה עד שהיא אל דנטה – לא רכה מדי. שומרים כוס ממי הבישול לפני שסיננתם!

2. מבשלים את הרוטב

בסיר רחב או מחבת עמוקה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים רק עד שמתחילות להזהיב קלות – לא יותר, כדי לא לשרוף אותו.

מוסיפים את העגבניות הקצוצות (או המרוסקות), מעט מלח, פלפל, ואם צריך – קורט סוכר. מבשלים כ-15–20 דקות על להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך ונהיה קטיפתי. מוסיפים את עלי הבזיליקום בסוף.

3. מאחדים הכל

מוסיפים את הפסטה לרוטב (אפשר ישירות מהמסננת או עם מלקחיים). מערבבים בעדינות. אם הרוטב סמיך מדי – מוסיפים מעט ממי הפסטה ששמרנו, עד שמגיעים למרקם הרצוי.

4. הגשה

מגישים חם, עם פרמזן מעל, עוד קצת בזיליקום טרי, ואולי טיפה שמן זית מעל.
מומלץ להגיש עם לחם כפרי טרי לספוג את הרוטב,

 טיפ אישי:

אם רוצים לגרום למנה הזו להרגיש חגיגית – טפטפו טיפה של שמן זית איכותי קר בסוף, והוסיפו גרידת לימון מעל. הקסם של הפשטות הוא כל הסיפור.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי