מלבי ישראלי קלאסי – פרווה, חגיגי וקל להכנה
(צילום: Viktoria Hodos/shutterstock)

מתכונים פרווה

מלבי ישראלי קלאסי - פרווה, חגיגי וקל להכנה

הקינוח הכי ישראלי שיש: קרם עדין עם סירופ ורדים, קוקוס ופיסטוקים - פרווה, מרענן ומושלם לחגיגת יום העצמאות

עידו לוי
הוספת תגובה
מלבי ישראלי קלאסי – פרווה, חגיגי וקל להכנה
(צילום: Viktoria Hodos/shutterstock)
אא

מצרכים:

לקרם:

  • 2 כוסות חלב קוקוס או חלב סויה (לגרסה פרווה)

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/4 כוס קורנפלור

  • 1/2 כוס מים

  • 1 כפית מי ורדים (או מי זהר, לפי הטעם)

לסירופ:

  • 1/2 כוס מים

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1 כף מי ורדים

לקישוט:


אופן ההכנה:

הכנת הקרם:

  1. בסיר קטן מביאים לרתיחה את חלב הקוקוס עם הסוכר ומי הורדים.

  2. בקערית נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים עד שאין גושים.

  3. כשהתערובת בסיר חמה כמעט עד רתיחה, מוסיפים את בלילת הקורנפלור ומערבבים היטב כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה (כמה דקות).

  4. יוצקים את המלבי החם לכלים אישיים או לכוסות קטנות.

  5. מקררים תחילה בטמפרטורת החדר ואז מעבירים למקרר ל-3-4 שעות לפחות, עד שהמלבי מתייצב.

הכנת הסירופ:

  1. מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מבשלים 2-3 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי.

  2. מוסיפים את מי הורדים ומערבבים.

  3. מצננים היטב לפני ההגשה.

ההגשה:

  • מוזגים כף או שתיים מהסירופ מעל המלבי הקר.

  • מפזרים קוקוס טחון, פיסטוקים קצוצים ולמי שאוהב - גם נגיעת סירופ פטל לקישוט חגיגי בצבע כחול-לבן-אדום.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי