סטייק עסיסי ליום העצמאות – מתכון פשוט ומדויק
אילוסטרציה. (צילום: shutterstock)

מתכונים בשריים

סטייק עסיסי ליום העצמאות – מתכון פשוט ומדויק

ביום העצמאות הזה – תנו לסטייק להיות הכוכב של המנגל: נתח איכותי, צריבה מושלמת וטעם עסיסי שלא משאיר מקום לטעויות

עידו לוי
הוספת תגובה
סטייק עסיסי ליום העצמאות – מתכון פשוט ומדויק
אילוסטרציה. (צילום: shutterstock)
אא

מצרכים:

  • 2 סטייקים איכותיים (אנטריקוט, סינטה או פילה – לפי הטעם, חשוב מאוד לבחור בשר מפוקח)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שן שום קלופה
  • רוזמרין/טימין (רשות, להוספת ארומה)

אופן ההכנה:

1. בחירת הבשר

בחרו נתח איכותי, בעובי של לפחות 2.5 ס"מ. יום העצמאות זה לא הזמן לחסוך באיכות!

 

2. הכנת הסטייק

  • הוציאו את הסטייק מהמקרר לפחות 30–40 דקות לפני הצלייה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
  • עסו את הסטייקים בשמן זית, ותבלו היטב במלח גס ובפלפל שחור גרוס מכל הצדדים.

3. צלייה

  • חממו מחבת ברזל יצוק (או מנגל) עד שהוא ממש רותח.
  • הניחו את הסטייק על המשטח הלוהט. לא להזיז אותו! תנו לו צריבה טובה של 2–3 דקות לכל צד (תלוי בעובי וברמת העשייה הרצויה).
  • אם רוצים, בשלב זה אפשר להוסיף למחבת שן שום ורוזמרין בשביל ניחוח משגע.
  • הופכים פעם אחת בלבד!

4. מנוחה

  • אחרי הצלייה, חשוב מאוד לתת לסטייק לנוח 5 דקות לפני ההגשה. זה שומר את הנוזלים בפנים והופך אותו לעסיסי באמת.

5. תוספת מומלצת

  • פזרו מעל מעט מלח גס נוסף לפני ההגשה.
  • לצד הסטייק מומלץ להגיש סלט טרי, צ'ימיצ'ורי או תפוחי אדמה צלויים.
להמשך קריאה <
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי