מתכונים ואוכל
יש משהו קסום בגלידת יוגורט. מצד אחד היא קלילה ורעננה, מצד שני יש לה עומק שמזכיר את הפשטות הטובה של פעם. כשהוספתי לה שברי חלווה, פתאום הכול קיבל ניחוח מזרחי עמוק ומנחם. מתכון כזה הוא לא רק קינוח – הוא חיבוק קטן לקיץ חם.
500 גרם יוגורט טבעי איכותי (רצוי יוגורט עיזים או יוגורט יווני)
3 כפות דבש טהור
1 כפית תמצית וניל טבעית
100 גרם חלווה מפוררת ביד
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס (אופציונלי, לתוספת קראנצ׳)
בקערה גדולה מערבבים את היוגורט, הדבש ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
טיפ אישי: אפשר לטעום בשלב הזה – אם רוצים מתיקות מודגשת יותר, להוסיף עוד כף דבש.
מוסיפים את שברי החלווה ומקפלים בעדינות פנימה. אם רוצים גם אגוזי מלך – זה הזמן להוסיף.
יוצקים את התערובת לכלי שטוח המתאים להקפאה, ומשטחים עם מרית.
מכסים בניילון נצמד או במכסה, ומכניסים למקפיא למשך כ-4 שעות לפחות, עד שהתערובת מתייצבת.
לפני ההגשה, מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומניחים לה להתרכך בטמפרטורת החדר כ-5 דקות. כך היא תהיה רכה יותר וטעימה במיוחד.
אפשר להוסיף גם קוביות קטנות של תמרים מגולענים להעצמת הטעם המתוק-קרמלי.
למראה חגיגי, לפזר עוד שברי חלווה מעל לפני ההגשה.
אם רוצים גרסה ללא סוכר, ניתן להשתמש ביוגורט טבעי ללא תוספות ולמתק במעט סטיביה טבעית.
"השנה לא תגיעו לרשב"י? אנחנו נהיה שם בשבילכם!" לחצו כאן עכשיו למסירת שמכם!
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו